Mbahet diskutimi “Kundërsulm Ndaj Ndryshimeve Klimatike”

Një dimër pa reshje, me mot të dominuar nga mjegulla dhe temperatura më të larta se viteve të kaluara, ka bërë që edhe në Kosovë të shqyrtohet me seriozitet më të madh çështja e ndryshimeve klimatike, e cila është shndërruar në shqetësim global. Pikërisht për këtë çështje, Revista “Kosovo 2.0”,  në kuadër të programit “Hajde…

Details

Trajnim falas në punë artizanale

Komuna e Prishtinës në bashkpunim me Akademinë Infinit po organizojnë trajnim falas për vajzat e reja, në fushën e aftësimit profesional. Ky projekt ka për qëllim fuqizimin profesional të vajzave dhe nxitjen e vetëpunsimit. Pjesmarrëset do të trajnohen në disa fusha artizanale si: Përpunimi i tekstilit përmes qepjes dhe prerjes si dhe punimit të stolive…

Details

Përkrahen gratë të cilat kanë ide dhe aspirata të themelojnë biznesin e tyre

“SIGMA BMC” partner implementues i Shoqërisë Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ) dhe  “Rinia, Punësimi dhe Aftësimi Profesional” (YES), hapin aplikim për vajza dhe gra të moshës 18-35 vjeçe, të cilat kanë ide dhe aspirata të themelojnë biznesin e tyre. Përkrahja e grave ndahet në dy sesione, duke ofruar trajnim për ndërmarrësi, 10 grante; duke filluar…

Details

FIFA vlerëson ngritjen për katër pozita, përfaqësuesen e Kosovës

E formuar vetëm nëntë vite më parë, përfaqësuesja e Kosovës në futbollin e femrave është në rrugën e duhur, kështu thonë zyrtarë të FIFA-s, në Federatën Ndërkombëtare të Futbollit. Kjo përfaqësuese ka shënuar përparim për katër pozita, nga ajo 126-të në pozitën 122-të, në ranglistën e FIFA-s. Radio KFOR-i me këtë rast ka kontaktuar Sekretarin…

Details

“Fjalët magjike” premierë në Teatrin Dodona

Teatri i kukullave në qytetin e Prishtinës ‘Dodona’, nesër (18 janar) në dy termine, nga ora 12:00 dhe nga ora 13:00 prezanton shfaqjen “Fjalët magjike”, nga Alba Loxha, me regji të Shkurtë Aliu. Drejtori i teatrit ‘Dodona’, Visar Krusha, për Radio KFOR-in njoftoi gjithashtu: “Më 18 janar, e kemi premierën e shfaqjes për fëmijë ‘Fjalët…

Details

Promovohet sot turizmi në Prishtinë

Ambasada Franceze dhe EUNIC Cluster Prishtina në bashkëpunim me komunën e Prishtinës, sot (17 janar) nga ora 16:00, në Shtëpinë e Evropës, organizojnë konferencën “Promovimi i turizmit kulturor në Prishtinë”. Për të përmbyllur projektin e EUNIC Cluster Prishtina “Promovimi i turizmit  në Prishtinë”, do të prezantohet edhe harta e komunës së Prishtinës e përkthyer në…

Details