Bëhuni pjesë e ‘Ditës Botërore të Baletit’ duke vallëzuar

‘Dita Botërore e Baletit’, është një festë vjetore e baletit e cila organizohet që nga viti 2014 në javën e parë të muajit tetor. Baleti konsiderohet njëri nga artet e bukura klasike që kërkon përkushtim, kohë dhe dashuri të madhe si dhe teknika të veçanta për ta praktikuar. Balerinët zakonisht fillojnë trajnimin në mes moshave…

Details

Kosova po e shënon ‘Ditën Botërore të Kafshëve’, me aktivitete të ndryshme

Në ‘Ditën Botërore të Kafshëve’, që shënohet sot (04.10.2018), ‘Pylli i arinjve Prishtina’, organizon aktivitete ineteresante për fëmijë dhe prindër në këtë pyll. Këto aktivitetet përfshijnë lojra të llojllojshme atraktive për të gjithë nxënësit, mësuesit dhe prindërit që do të jenë të pranishëm sot, përmes së cilave ata do të kenë mundësi të mësojnë më…

Details

Mezzo-sopranoja Flaka Goranci, paralajmëron koncert në Prishtinë

Mezzo-sopranoja e njohur nga Gjakova, Flaka Goranci, pjesëmarrëse në skenat më prestigjioze të operas në botë, më 8 tetor do të mbaj një koncert në Prishtinë, në Amfiteatrin e Bibliotekës Universitare të Kosovës. Ky koncert realizohet me rastin e 5-vjetorit të themelimit të ‘KultPlus’, ndërsa Radio KFOR-i, i cili poashtu vazhdimisht përkrah e promovon artistët dhe…

Details

BoneVet hap punëtori për të gjithë të rinjtë në Gjakovë

Nën organizimin e Bonevet në Gjakovë, tre vajza dhe tre djem, pjesë e ekipit të projektit “Electric Buggy” të udhëhequr nga Dion Doli, do të prezantojnë punën e tyre ditore, sfidat që i hasin dhe argëtimi që i përcjell çdo hap. Pas prezantimit, punëtoria e fokusuar në krijimet ‘Hands-on’, do t’i sjell secilit pjesëmarrës mundësinë…

Details

Hapet ekspozita që bashkon komunitetet

Ekspozita Shitëse “URA”, me punime nga punëtoria e pikturës me komunitete do të hapet nesër (04.10.2018), në Prishtinë, organizuar nga Monet Art & Books . Për këtë ekspozitë të financuar nga Kosovo Foundation for Open Society (KFOS) dhe përmbajtjen e saj, për Radio KFOR-in foli artistja Blerta Surroi, iniciatore e kësaj ekspozite: “Është hera e…

Details

Hapet thirrje për aplikim për çmimin ‘Gazetari për Barazi Gjinore 2018’

Në kuadër të projektit “Leja prindërore për barazi gjinore”, Instituti për Demokraci dhe Zhvillim, që financohet nga Qendra Ndërkombëtare “Olof Palme” dhe mbështetet nga Qeveria Suedeze, paraqet edicionin e parë të Çmimit të gazetarisë për barazi gjinore në Kosovë. Qëllimi i realizimit të kësaj nisme është që të promovojë dhe të rrisë debatin rreth çështjeve…

Details

Këtë javë fillojnë aktivitetet për ‘Javën e Krenarisë’, në Prishtinë

‘Qendra për Zhvillimin e Grupeve Shoqërore’ (CSGD) dhe ‘Qendra për Liri dhe Barazi’ (CEL), këtë të premte (05.09.2018) fillojnë aktivitetet për të shënuar ‘Javën e Krenarisë’. Me moton ‘Në emër të Lirisë’, këto dy organizata kërkojnë liri të shprehjes, liri të të qenurit të sigurtë, për liri të ndryshme të identitetit dhe seksualitetit, për jo-diskriminim…

Details