Kosova, ndër vendet me më së shumti të vaksinuar në Evropën Juglindore

Në kohën kur po vazhdojmë të përballemi me pandeminë “Covid-19’’, vaksinimi vazhdon të mbetet mundësia e vetme e imunizimit nga virusi në fjalë. Së fundmi, Zyra e #UNICEF-it, Ministria e Shëndetësisë dhe Posta e Kosovës promovuan pullat postare “Vaksinohu – Shpëto Jetë!”, me qëllim të ngritjes së rëndësisë së vaksinës #COVID19, posaçërisht në mesin e…

Details

Sot është ‘Dita ndërkombëtare për zvogëlimin e rreziqeve nga fatkeqësitë’

“Vetëm të bashkuar mund ta shpëtojmë planetin”, me këtë moto bëhet thirrje për ndërgjegjësim dhe bashkëpunim global për të zvogëluar rreziqet që ndodhin nga fatkeqësitë natyrore dhe ato që shkaktohen nga faktori njeri. ‘Dita Ndërkombëtare për zvogëlimin e rreziqeve nga fatkeqësitë’, shënohet çdo vit me 13 tetor dhe për herë të parë u shënua në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 13 tetor të vitit 1973,The Rolling Stones qendroi për katër javë në pozitën e parë në top listen e albumeve amerikane me albumin ‘Goats Head Soup’. Në këtë datë të vitit 1979, Michael Jackson u pozicionua në pozitën e parë të top listes së singlave më të mirë në Amerikë me këngën ‘Don’t Stop…

Details

Organizohet Superkupa në ligën e femrave në basketboll

Me konkurrencën e femrave nesër (13.10.21), pritet të fillojë Superkupa nga Liga Unike, bashkëpunim i Federatës së Basketbollit të Kosovës dhe Federatës Shqiptare të Basketbollit. Në këtë gjysmëfinale, me datën 13 tetor, do të përballen Prishtina-Partizani nga ora 16:00 dhe Penza-Flamurtari nga ora 19:00. Ndërsa, me datën 14 tetor, do të zhvillohet finalja nga ora…

Details

‘DAM Festival’ do të mbahet në muajin nëntor

Festivali i përvitshëm i muzikës klasike DAM edhe këtë vit pritet të sjell koncerte dhe performanca nga muzikantë të dalluar nga e gjithë bota, megjithatë këtë vit për shkak të gjendjes me pandeminë Covid-19, festivali nuk do të mbahet këtë muaj, mirëpo është shtyrë për muajin nëntor. Themeluesi i DAM Festival, Dardan Selimaj, në një…

Details

Sot shënohet ‘Dita e Gjuhës Spanjolle’

Data e sotme, 12 tetori, shënon edhe ‘Ditën e Gjuhës Spanjolle’, e iniciuar nga Organizata Arsimore, Shkencore dhe Kulturore e Kombeve të Bashkuara (UNESCO) dhe është një nga gjuhët kushtuar gjashtë gjuhëve zyrtare të OKB -së. Data për Ditën e Kombeve të Bashkuara për ‘Gjuhën Spanjolle’, u zgjodh sepse gjithashtu sot, shënohet Dita Kombëtare e…

Details

Sot fillon ‘Java Evropiane për Rajone dhe Qytete’

Po shënohet një javë, përgjatë së cilës qytetet dhe rajonet Evropiane tregojnë kapacitetet e tyre të rritjes dhe krijimit të vendeve të reja të punës, për të dëshmuar rëndësinë e nivelit lokal dhe rajonal në qeverisjen Evropiane. #EURegionsWeek këtë vit vjen me sloganin ‘Së bashku për rimëkëmbje’, që përqendrohet në katër tema: ‘Tranzicionin e gjelbër’,…

Details

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Fëmijës Vajzë’

Duke parë sfidat e vërteta me të cilat përballen vajzat në të gjithë botën, Kombet e Bashkuara, më 19 dhjetor të vitit 2011, shpallën datën 11 tetor si ‘Ditë Ndërkombëtare të Fëmijës Vajzë’. Organizimi i punëtorisë virtuale dy ditore “Inteligjencë Artificiale & Mësim i Makinerisë”, të cilën IPKO Foundation po e organizon me mbështetjen e…

Details