Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 29 nëntor të vitit 1983, Pink Floyd qëndruan për 491 javë në top listën muzikore britaneze ‘Billboard’, me albumin e tyre ‘The Dark Side of The Moon’. Ata hynë në histori për qëndrimin më të gjatë në një toplistë muzikore nga ndonjë grup apo artist. Në po këtë datë të vitit 1962 ‘The Beatles’,…

Details

Zëvendësoni mendimet negative me ato pozitive

Bazuar në përvojat e shumë njerëzve dhe në këshillat e vazhdueshme të psikologëve dhe ekspertëve të fushës shpirtërore, hapi i parë për një jetë më të mirë, më të suksesshme dhe më të përmbushur është të menduarit pozitivisht, pasi që këto mendime çojnë në veprime pozitive dhe rrjedhimisht sjellin ndjenja të tilla. Megjithatë, secili prej…

Details

Ujëvarat e Mirushës më të pastra se kurrë, falë aktiviteteve të ‘Kosova Wildlife Care’

Organizata Jo-Qeveritare “Kosova Wildlife Care”, ka filluar së zbatuari iniciativën pozitive për sensibilizimin e masës në mbrojte të natyrës dhe ambientit ku jetojmë, pastrimin e hapësirës për rreth Ujëvarave të Mirushës, ku janë mbledhur plotë 80 thasë mbeturina. Në lidhje me këtë iniciativë për mbrojtjen e natyrës, për Radio KFOR-in, foli Kryetari i OJQ-së, Kosova…

Details

“YARL” organizon “Klasën e teatrit”, një mundësi e mirë për të rinjtë

Edukimi rreth artit dramatik, strategjitë teatrale, lexime skenike, interpretime, karakteristikat e teatrove botërore e vendore dhe teatrit në përgjithësi, për të gjitha këto do të mësohet përmes “Klasës së teatrit”, e cila organizohet nga  “YARL” (Youth Are the Real Leaders). Për të ditur më shumë rreth këtij projekti, Radio KFOR-i kontaktoi, drejtoreshën ekzekutive të “YARL”,…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Animacionit’

Organizata Ndërkombëtare e Filmave të Animuar, që nga viti 2002, shënon zyrtarisht në çdo 28 tetor ‘Ditën Botërore të Animacionit’, për të nderuar lindjen e animacionit, artit të  imazheve lëvizëse që për herë të parë u projektuan në vitin 1892, në teatrin ‘Optique’, në Paris. Për nder të kësaj dite, Radio KFOR-i ka zhvilluar një…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 28 tetor në vitin 1972, Stevie Wonder publikoi albumin e tij të 15-të ‘Talking Book’. Kënga e parë e albumit, “You Are the Sunshine of My Life”, arriti në pozitën e parë në toplistën muzikore‘UK Billboard’, ku më pas edhe fitoi Grammy për këtë album. Në po këtë datë në vitin 1997, bateristi i…

Details