Këto janë masat e reja anti-covid, shtatë komuna në karantinë

Me qëllim të parandalimit të përhapjes së pandemisë ‘CoViD-19’, Qeveria e Kosovës ka marrë vendim që nga sonte (06.11.20), duke filluar nga ora 20:00, deri të hënën, 9 nëntor, në ora 05:00, të ndalohet veprimtaria e shumë bizneseve, si qendrat tregtare e rekreative, supermarketet, subjektet që ofrojnë shërbimet e gastronomisë dhe të tjera. Po ashtu,…

Details

OJQ ‘Aktiv’ lansojnë fushatën informative “Ju keni të drejtë të dini!”

“Njihuni me të drejtat e juaja!” është një fushatë informuese mbi të drejtat e anëtarëve të komuniteteve jo-shumicë, në kontekstin institucional të Kosovës. Fushata e fundit nga OJQ “Aktiv”, synon t’i njohë anëtarët e komuniteteve jo-shumicë në Kosovë, me të drejtat e tyre të përcaktuara me kornizën kushtetuese. Për të mësuar më shumë rreth kësaj…

Details

Rëndohet situata me ‘COVID-19’ në vend

Në shumë vende të botës por edhe në Kosovë, vala e dytë e infektimeve me COVID-19, tashmë ka filluar rëndimi i gjendjes së përgjithshme e të infektuarve. Në këtë periudhë kohore, në vend është paraqitur edhe gripi sezonal duke shtuar edhe më shumë numrin e personave të cilët kërkojnë ndihmë mjekësorë. Vetëm në 24 orët…

Details

Komuna e Prishtinës edhe përgjatë muajit nëntor, ofron shërbime falas për mamografi

Komuna e Prishtinës edhe përgjatë muajit nëntor, do të ofrojë shërbime falas për mamografi, nismë kjo që nga muaji tetor me rastin e shënimit të “Muajit të Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit”. Kështu ka treguar për Radio KFOR-in, Drejtori i Shëndetësisë në Komunën e Prishtinës, Bujar Gashi: “Që nga muaji tetor, Komuna e Prishtinës, përkatësisht…

Details

Hitet më të kërkuara të kësaj jave në Radio KFOR

E dimë që Radio zë vendin e parë, si burimi numër një për promovimin e këngëve, mirëpo është pikërisht Radio e cila e bën hit një këngë. Në Kosovë është Radio KFOR-i , i cili përgjatë 24 orëve program, sjell hitet me të reja vendore dhe ndërkombëtare, këngë për të cilat shpesh kemi nostalgji dhe…

Details

Këtë muaj mbahet ‘Festivali i Filmit të Shkurtër Drim’

Në Maqedoninë e Veriut do të organizohet ‘Festivali i Filmit të Shkurtër Drim’, i cili pritet të mbledh film bërës nga e gjithë bota, për të krijuar një urë lidhëse për artistët dhe të forcoj marrëdhëniet multietnike në rajon. ForumZFD, një organizatë gjermane që synon të promovojë dialog multietnik, të kapërcejë ndarjet etnike në shoqëri…

Details