Plani i Policisë së Kosovës në lidhje me CoViD19

Shef i Zyrës për Informim dhe Marrëdhenie me Publikun në Policinë e Kosovës, Major, Baki Kelani, në një prononcim pë Radio KFOR-in foli për detyrat konkrete të policisë, në lidhje me CoViD19: “Policia e Kosovës ka të hartuar me kohë urdhrin operativ policor të quajtur ‘Urdhri Operativ për Gatishmëri dhe Reagim për Koronavirusin- CoViD19. Të…

Details

Mesazh i Ministrit të Shëndetësisë, Arben Vitia, për popullin e Kosovës

Në një publikim përmes rrjeteve sociale, Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, i është adresuar popullit të Kosovës me një mesazh lidhur me masat kundër koronavirusit Covid19: “Ministria e Shëndetësisë dhe institucionet e tjera mbështetëse kanë ndërmarr një seri të masave për parandalimin dhe përgatitjen sa më të mirë për t’u ballafaquar me koronavirusin. Kemi hartuar…

Details

Të rinjtë mund ta ndërtojnë të ardhmen në mirëbesim

‘Platforma për Ndërtimin e Besimit në Kosovë’ (Kosovo Trustbuilding Champion) është vazhdim  i diskutimit për veprimet që duhet të ndërmerren për të ndërtuar një shoqëri më paqësore dhe më gjithëpërfshirëse si dhe për të promovuar një iniciativë të tillë në nivel lokal dhe në shoqëri civile. Qëllimi i kësaj Platforme është që institucionet të shfrytëzojnë…

Details

Webinar falas për fillestarët e Phtoshop-it

“Creative Hub” sot (13.02.20) nga ora 20:00 deri në ora 21:00, organizon një Webinar falas online, që ka të bëjë me të dhënat elementare për fillestarët e Photoshop-it. Pikërisht për këtë aktivitet Radio KFOR-i kontaktoi COO në “Creative Hub”, Ema Zeqiraj, e cila theksoi: “Ky Webinar është prezantim i Akademisë së Dizajnit Grafik, që ka…

Details

Nesër shënohet ‘Dita e Numrit π (Pi)’

Numri π daton prej kohërave shumë të lashta dhe Arkimeti është i pari, ai që zbuloi se ekziston një numër që i afrohet vlerës 3.14, 15, 19 e që ka rëndësi shumë të madhe në gjeometri, veçanërisht te llogaritja e syprinave të figurave. Ligjëruesi në Departamentin e Matematikës në Universitetin e Prishtinës, profesor Ramadan Limani,…

Details