Si përhapet ‘COVID -19’?

Provat aktuale tregojnë që ‘COVID-19’, përhapet përmes kontaktit të drejtpërdrejtë të njerëzve, kurse në mënyrë indirekte përmes objekteve ose sipërfaqeve të kontaminuara, ose kontaktit të ngushtë me njerëzit e infektuar. Që të kemi një përgjigje profesionale, Radio KFOR-i kontaktoi, specialistin e pulmologjisë, i cili merret me trajtimin dhe diagnostikimin e sëmundjeve të mushkërive dhe të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 6 tetor, të vitit 1973, këngëtarja Cher, qëndroi për dy javë në pozitën e parë të këngëve më të mira në Amerikë, me këngën e saj ‘Half-Breed’.   – Në këtë datë, të vitit 1984, këngëtari David Bowie, për herë të gjashtë arriti në pozitën e parë të albumeve më të mira në…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Habitatit”

“Dita Botërore e Habitatit” festohet, çdo vit, të hënën e parë të muajit tetori, që nga viti 1985, kur u krijua nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Qëllimi i “Ditës Botërore të Habitatit”, është reflektimi mbi gjendjen e qyteteve dhe mbi të drejtën themelore të të gjithëve për strehim adekuat, duke treguar se…

Details

Shënohet edhe në Kosovë ‘Dita Botërore e Mësuesve’

‘Dita Botërore e Mësuesve’ është një mundësi për të njohur përpjekjet dhe ndikimin e mësuesve në të gjithë globin, mësimi i të cilëve nuk ndalet kurrë. Sot (05.10.20), në ‘Ditën Botërore të Mësuesve’, Radio KFOR-i morri një prononcim nga mësuesja e klasës së tretë, në Shkollën Fillore “Naim Frashëri”, znj. Synavere Ahmetxhekaj Daci, e cila…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 5 tetor, të vitit 2002, këngëtarja Kelly Clarkson, me këngën “A Moment Like This”, arriti që për një ditë, të pozicionohet në vendin e parë në top listën amerikane ‘Billboard’, nga pozita e 52-të që mbante në këtë top listë, duke arritur të thyej rekord muzikor. Një situatë e njëjtë kishte ndodhur me…

Details

Viti i ri akademik e gjen të mbyllur Qendrën e Studentëve

Qendra e Studentëve në Prishtinë, po vazhdon të jetë e mbyllur, pavarësisht faktit që në institucionet e arsimit të lartë në Kosovë edhe zyrtarisht, më 1 tetor, ka filluar viti i ri akademik 2020/2021. Zyrtarja për Informim në Qendrën e Studentëve në Prishtinë, Shyhrete Abdullahu, për Radio KFOR-in, ka thënë se janë në pritje të…

Details

Edhe Kosova shënon sot ‘Ditën Botërore të Kafshëve’

Janë të shumtë njerëzit që pëlqejnë kafshët dhe që kanë një kimi të jashtëzakonshme me to, prezenca dhe mirëqenia e të cilave është shumë e rëndësishme për ta. Pikërisht sot (04.10.20), shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Kafshëve’, e cila për mision ka rritjen e statusit të kafshëve, në mënyrë që të përmirësohen standardet e jetesës së…

Details

Inovacionet teknologjike që do ndryshojnë botën

Teknologjia po avancon çdo ditë me hapa marramendës. Ajo që dje mund të ishte zbulim i ri, po tejkalohet sot me një zbulim tjetër edhe më të avancuar. Në vijim, ne kemi shënuar disa nga inovacionet më interesante dhe potencialisht revolucionare të teknologjisë, që aktualisht janë arritur ose janë duke u zhvilluar. Projekti “Neuralink”, nga…

Details