‘Dita e Kasandrës’, vjen si vetëdijësim për mbrojtjen e arinjve

‘Bear Sanctuary Prishtina’ dhe ‘Thesaret e Natyrës’, me datën 23 mars organizojnë shënimin e ‘Ditës së Kasadrës’, përmes aktivtetit “Ecja për Kasandrën”, që tashmë është bërë tradicionale. Ky aktivitet vjen për arushën Kasandra, që u gjetë e braktisur në mars të vitit 2013 diku në oborrin e një restauranti të mbyllur, në fshatin Duhle të…

Details

Teatri Dodona mirëpret shfaqjen” Komedi e kuqe”

Këtë të martë të 12 marsit, dashamirët e teatrit do të kenë rastin që të shohin shfaqjen “Komedi e kuqe”, të Albana Mujës, me regji të Kreshnike Osmanit, që jepet në Teatrin “Dodona”, në Prishtinë. “Komedi  e kuqe” synon të provokoj shikuesin me një temë e cila trajton një perjudhë jete të një çifti, Agimes…

Details

Sot është 8 Marsi – Dita Ndërkombëtare e Gruas

‘8 Marsi’ është një ditë që në vete përfshinë dashuri të pafund, për ato gra që na sollën në jetë. Kjo ditë shënohet nën emërtimin ‘Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Grave’ dhe ka origjinën e vet në demonstratat e grave në fillim të shekullit XX, në Evropë dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës,…

Details

Bileta falas për koncertin i Filharmonisë së Kosovës

Të dielën (10 mars), në Pallatin e Rinisë dhe Sportit në Sallën e Kuqe, nga ora 20:00, do të mbahet koncert i Filharmonisë së Kosovës. Për të parë nga afër interpretimin e mezosopranes, Vikena Kamenica dhe dirigjentin, Feranando Brionest, ju mund të merrni bileta falas të cilat mund të tërhiqen me datat 7 dhe 8…

Details

Punëtori inovatove për të rinjtë në Mitrovicë

Organizata ‘Education Innovators Kosovo’ në Mitrovicë, ka hapur mundësinë për të rinjtë që të mësojnë më shumë rreth krijimit të ideve dhe zhvillimit të bizneseve të reja me projektin ‘Fuqizimi i të rinjve dhe ngritja e kapaciteteve të tyre në fushën e inovacionit dhe ndërmarrësisë’.  Ditë më parë Radio KFOR-i kontaktoi drejtorin ekzekutiv të organizatës…

Details

Filmi “Hidden Figures” shënon festën e 8 Marsit

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në partneritet me Open Data Kosovo si dhe me Girls Coding Kosova, me rastin e “8 Marsit”, këtë të premte, duke filluar nga ora 20:00, në Termokiss në Prishtinë, shfaqin filmin “Hidden Figures”. Filmi në fjalë përmban një tregim emocionues që portretizon tre gra afro-amerikane të cilat përpiqen…

Details

Shënohet 7 Marsi ‘Dita e mësusesit’

Mendjendriturit tanë, përveç veprimtarisë së tyre, përmes së cilës kanë kontribuar me vite të tëra në aspekte të ndryshme të jetës, ata kanë lënë gjurmë edhe me thënjet e mençura të tyre. “Mësuesi është përhapësi i dritës”, ka thënë Luigj Gurakuqi, për ata që edhe në kohë të vështira kanë mbajtur gjallë arsimin dhe fjalën…

Details