Këngëtarët e vazhdojnë kampanjën e radhës në Radio KFOR

Këngëtarët vendorë, do e vazhdojnë kampanjën e radhës në Radio KFOR, ku këtë muaj, çdo javë do të keni mundësi të dëgjoni intervista me artist të zhanreve të ndryshme muzikore. Sot, e ftuara e parë e kësaj kampanje ishte këngëtarja, Frontina Krasniqi, e cila për dëgjuesit tanë tregoi për fillimet e karrierës së saj: “Që…

Details

Në Prishtinë është mbajtur debati “Kaleidoskopi i Komuniteteve Multikulturore”.

“Kaleidoskopi i Komuniteteve Multikulturore” quhet kështu tryeza e rrumbullakët, e organizuar dje (31.05.22), nga ‘OJQ Aktiv’, në kuadër të Manifestit të 14-të, të Projektit të Ballkanit Perëndimor. Profesionistët e artit nga pjesë të ndryshme të Kosovës, diskutuan dialogun ndërkulturor, kuptimin e nevojave të komunitetit jo-shumicë dhe zgjerimin e mundësive për bashkëpunim kulturor. “Ky është debati…

Details

Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Abuzimin Narcisist

Që nga viti 2016, data 1 qershor shënon edhe ‘Ditën Botërore të Ndërgjegjësimit për Abuzimin Narcisist’.  Abuzimi narcissist, është dhunë emocionale, ku abuzuesi-ja, kujdeset vetëm për veten e tij/saj, duke përdorur fjalë dhe veprime për të manipuluar partnerin. Përderisa abuzimi fizik lë shenja, abuzimi emocional është i padukshëm dhe i vështirë për t’u dëshmuar dhe…

Details

Sot edhe më shumë nderojmë prindërit, në ditën e tyre

Puna e prindërve, për të rritur dhe edukuar fëmijët, është një nga përgjegjësitë më të mëdha. Sot me 1 qershor, nderojmë dhe falënderojmë gjithë prindërit për sakrificat dhe përkushtimin e tyre për të bërë më të bukur botën dhe jetën e fëmijëve. Në vitin 2012, ishte Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, e cila…

Details

KFOR-i përmes donacioneve, kontribuon në përmirësimin e mirëqenies së të gjithëve njerëzve në Kosovë

Ekipi Ushtarak dhe Civil (CIMIC) i KFOR-it, përmes donacioneve të shumta edhe sot (31.05.22) dëshmuan përkushtimin dhe ndihmën në përmirësimin e mirëqenies së të gjithë njerëzve në Kosovë. Me inicimin e LMT-së, organizata jo-qeveritare ‘Lady-cc4 women’, nga ky donacion përfituan 1 makinë për qepje, 4 laptopë dhe një kompjuter. Organizata në fjalë, që ofron shërbime…

Details

Policia e Kosovës apelon për kujdes në trafik!

Policia e Kosovës, me njësitet e saj, në të gjitha rrugët e vendit, po realizon kontrolle intensive, me qëllim të menaxhimit të trafikut dhe parandalimit të aksidenteve rrugore. Policia apelon për zbatim të rregullave të qarkullimit, për të shmangur parakalimet e gabuara çka bëhen shkas për aksidente apo për bllokim të trafikut, tha kështu për…

Details

Mbroni mjedisin dhe shëndetin, “Dita Botërore Pa Duhan” sivjet na sjell shumë arsye për ta lënë duhanin

E vendosur qysh nga viti 1987, 31 maji në kalendarin e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore Pa Duhan”. Sivjet OBSH-ja kërkon që të rrisë vetëdijesimin për mbrojtjen e ambientit, andaj kjo ditë shënohet me temën “Duhani: Kërcënim për mjedisin tonë”. Fushata në fjalë, synon të rrisë ndërgjegjësimin e…

Details