Rinor Ukimeri për Radio KFOR-in: Gjërat që do t’i mësoni tani, do t’ju mbesin mësim për tërë jetën

Muzicienti, Rinor Ukimeri, i ka bërë thirrje qytetarëve që të respektojnë masat e ndërmarra nga institucionet për parandalimin e përhapjes së pandemisë ‘Covid 19’, siç është edhe rekomandimi për të qëndruar në shtëpi: “Mesazhi im për qytetarët është që të qëndrojnë në shtëpi, konform rregullave që i kanë vendosur institucionet përkatëse, për të kaluar sa…

Details

Në këtë datë në muzikë veçohen këto ngjarje

Me 4 Prill të vitit 1982 kënga ‘Layla’ nga Erica Clapton ishte në pozitën e parë në top listat britaneze.  Kënga ‘Layla’ konsiderohet si kënga më e mirë e dashurisë e zhanrit rock në historinë e muzikës. Në këtë datë të vitit 2003, reperi 50 cent ishte reperi më i paguar në Amerikë. Këtë e…

Details

Mësimet kryesore për një jetë të suksesshme

Mos jeto për t’ju bërë përshtypje të tjerëve, mirëpo puno për të përmirësuar cilësinë e jetës tënde, pasi që jeta është vetëm një proces…Ne ngrihemi dhe biem poshtë, kemi suksese dhe dështojmë. Por këto përvoja përmbajnë mësime të rëndësishme për ne, ato që duhet t’i mësojmë nëse shpresojmë të kemi një jetë të sukseshme. Shumë…

Details

Në këtë datë në muzikë veçohen këto ngjarje

Me 3 Prill të vitit 2011 Adele theu rekordin duke qëndruar për javë të tëra në top listën e këngëve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar me albumin e saj të dyte ‘21’. Rekordi i mëparshëm u mbajt nga Madonna me rekordin e saj ‘The Immaculate Collection’ në vitin 1990. Në vitin 1960 Elvis…

Details

Fakte interesante!

– Sipas disa studimeve, thuhet se një nga shkencëtarët më të mëdhenj të të gjitha kohërave, Albert Einstein, i cili njihet për shpikjen e teorisë së relativitetit, nuk kishte folur fare deri në moshën 4 vjeçare. Ekonomisti i Stanford, Dr. Thomas Sowell, madje krijoi edhe termin e diskutueshëm “Sindromi Einstein”, për të përshkruar fëmijët e…

Details