Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Në këtë datë të vitit 1995, ka lindur reperja dhe kantautorja amerikane, Megan Thee Stallion. Me muzikë, rep artistja filloi të merrej në vitin 2018, teksa ka lansuar shumë hite, si “Hot Girl Summer”, “Savage” dhe “Sweetest Pie” në bashkëpunim me Dua Lipën. Megan Thee Stallion ka fituar shumë çmime, si BET Awards, American…

Details

Policia e Kosovës me kampanja dhe fushata vetëdijesuese për sigurinë e të gjithëve

Policia e Kosovës edhe gjatë muajit shkurt, po vazhdon të organizojë kampanja dhe fushata të ndryshme vetëdijesuese, e kësaj radhe vijnë me kampanja për ruajtjen dhe sigurinë e të gjithë banorëve në Kosovë. Njësia e Trafikut  në kuadër të Drejtorisë Rajonale të Policisë në Mitrovicën e Jugut, përveç  angazhimeve në parandalimin e aksidenteve dhe ofrimit…

Details

Sot dhurojmë vetëm dashuri!

Në një atmosferë të ngrohtë dhe romantike, sot shënojmë Ditën e Shën Valentinit, me pak më shumë dashuri dhe kujdes të veçantë. Kjo ditë përjetohet si një rast për të shprehur ndjenjat e thella të dashurisë dhe në të njëjtën kohë për të festuar lidhjen e shenjtë të çiftëve. Restorantet dhe kafenetë mbushen me çifte,…

Details

Vend i lirë pune, në KFOR për përkthyes të gjuhës gjermane

Kontingjenti Austriak në kuadër të KFOR-it, ka hapur një vend të lirë pune, për përkthyes të gjuhës gjermane. Për të aplikuar për këtë pozitë, të interesuarit duhet të plotësojnë këto kushte: – Të kenë njohuri të mirë të gjuhës gjermane në lexim, shkrim, dëgjim dhe në të folur. – Njohuri të mirë të gjuhës shqipe…

Details

Radio, miku juaj i përbetuar

“Dita Botërore e Radios” shënohet më 13 shkurt, e themeluar nga UNESCO në datën e përvjetorit të shërbimit transmetues ndërkombëtar të Kombeve të Bashkuara, që u krijua më 13 shkurt, të vitit 1946. Radioja mbetet një medium që e ka ruajtur përdorimin e tij me kalimin e kohës, është një platformë për ofrimin e informacionit,…

Details

Vend i lirë pune, për përkthyes

Elementi i Mbështetjes Kombëtare Sllovene me bazë në Shtabin e Përgjithshëm të KFOR-it, ka hapur një pozitë të lirë për PËRKTHYES. Formularin e Aplikimi të KFOR-it si dhe detaje tjera për të aplikuar për këtë pozitë, aplikantët mund ti gjejnë në këtë faqe interneti: jfcnaples.nato.int/kfor/about-us/working-in-kfor Për të aplikuar për këtë pozitë, të interesuarit duhet të…

Details

Jepni përqafime në ditën e përqafimeve

Sot në botë shënohet një datë e veçantë, është kjo ‘Dita e përqafimit’, e cila zë vend çdo vit me datën 12 shkurt. Është e vështirë të mohosh fuqinë që një përqafim i thjeshtë, mund të ketë mbi disponimin tonë dhe mirëqenien tonë të përgjithshme. Është e mahnitshme se si një gjest kaq i thjeshtë,…

Details

Mbështetje për njerëzit me epilepsi

“Dita Ndërkombëtare e Epilepsisë”, e cila çdo vit shënohet me datën 12 shkurt, është një nismë kyçe që komuniteti i epilepsisë e përdorë për të nxitur zbatimin e Planit Global të Veprimit Ndërsektorial, 10-vjeçar, 2022-2031, të Organizatës Botërore të Shëndetësisë për Epilepsinë dhe Çrregullimet e tjera Neurologjike. Mungesa e njohurive për këtë sëmundje përkthehet në…

Details