Të rejat javore në teknologji…

Të rejat javore në teknologji, këtë javë i nisim me kompaninë Samsung, të cilët kanë plasuar në treg modelin më të ri të telefonit ‘Galaxy S24 Ultra’, që i reziston ujit dhe pluhurit si dhe do të jetë i pajisur edhe me Inteligjencë Artificiale të quajtur “Live Translate”, që ka aftësi të përkthejë telefonata në…

Details

Rëndësia e mbrojtjes së të dhënave personale

Të dhënat personale të njerëzve përpunohen çdo sekondë, në punë, në marrëdhëniet e tyre me autoritetet publike, në fushën e shëndetësisë, kur blejnë mallra apo kryejnë shërbime të tjera, kur udhëtojnë apo kërkojnë diçka online në internet. Individët në përgjithësi nuk janë të njohur me rreziqet që lidhen me mbrojtjen e të dhënave të tyre…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 28 janar, të vitit 1985, Lionel Richie fitoi pesë nga tetë çmimet për të cilat ishte nominuar në “American Music Awards”. – Me datën 28 janar, të vitit 1995, grupi i përbërë nga vajzat TLC, qëndruan për katër javë rresht, në pozitën e parë të top listave muzikore angleze, me këngën ‘Creep’. –…

Details

Filmat premierë që dalin në kinema javën e ardhshme

Muaji janar dhe fillimi i muajit shkurt, po karakterizohen me premiera filmash të larmishëm për nga zhanri i tyre, që dritën jeshile do ta shohin përgjatë kësaj periudhe kohore. Si gjithmonë, në listën e mëposhtme i rendisim titujt dhe datat e publikimit të tyre në ekrane: Filmi ‘The Greatest Night in Pop’ – Data e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 27 janar, të vitit 1756,  lindi kompozitori i mirënjohur, Wolfgang Amadeus Mozart. – Më 27 janar, të vitit 1990, këngëtarja Kylie Minogue, kryesonte top listat muzikore britanike me këngën e saj ‘Tears on my Pillow’. – Me datën 27 janar, të vitit 1956, Elvis Presely publikoi këngën ‘Heartbreak Hotel’ nga RCA Records. Albumi…

Details

Këngët premierë në Radio KFOR

Çdo individ ka preferenca të ndryshme muzikore dhe mënyra se si muzika ndikon në emocionet e tyre është unike. Sikurse çdo fundjavë, Radio KFOR-i ju njeh me këngët më të reja, të publikuara zyrtarisht në treg sot (26.01.24), të cilat shpresojmë të zgjojnë emocione të bukura tek secili dëgjues. Këngët e sotme premierë mund ti…

Details

KFOR-i i dhuron një dhomë familjare Policisë së Kosovës në Obiliq, për të ndihmuar viktimat e dhunës në familje

Në përpjekje të vazhdueshme për ngritjen e kapaciteteve dhe standardit në trajtim të rasteve të dhunës në familje, me datën 24.01.24, në Stacionin Policor të Kosovës, në Obiliq u përurua një dhomë familjare, donacion ky nga KFOR-i. Falënderues për këtë donacion ishte Komandanti i Stacionit Policor të Kosovës, në Obiliq, Toger Zekrija Januzi, i cili…

Details

Sot shënohet “Dita Ndërkombëtare e Doganave”

Çdo vit me datën 26 janar, shënohet “Dita Ndërkombëtare e Doganave”, një ngjarje vjetore që thekson rëndësinë e doganave në lehtësimin dhe rregullimin e tregtisë ndërkombëtare. Kjo ditë veçohet për të treguar rolin kyç të doganave në sigurinë dhe zhvillimin e ekonomive të vendeve të ndryshme dhe “Organizata Botërore e Doganave” këtë ditë e përkufizon…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 26 janar, të vitit 2014, Justin Timberlake ishte fituesi më i madh në ceremoninë e ndarjes së çmimeve Grammy, duke fituar tre nga shtatë nominimet e tij, si: ‘Kënga më e mirë R&B’ për këngën “Pusher Love Girl”, ‘Bashkëpunimi më i mirë Rap’ për “Holy Grail” dhe video klipi më i mirë për…

Details

Konkurs për Çmimin e Arritjeve Ndërkulturore 2024

Ambasada Austriake në Prishtinë ka hapur një konkurs për ‘Çmimin e Arritjeve Ndërkulturore 2024‘,  një projekt ky kyç i Ministrisë Federale të Austrisë për Çështjet Evropiane dhe Ndërkombëtare. Ky çmim u jepet projekteve të suksesshme dhe novatore të shoqërisë civile, në fushën e dialogut ndërkulturor dhe ndër fetare, si në Austri ashtu edhe në mbarë…

Details