“Ëndrra e një nate vere” nga Shakespeare shfaqet edhe në Kosovë

Organizata Kosovare për Talent dhe Arsim – “TOKA”, së bashku me Produksioni ndërkombëtar “Youth Bridge Global” dhe aktorë të rinj vendas, sjellin në Kosovë shfaqjen e Shkaspeare-it, “Ëndrra e një nate vere”, të udhëhequr nga Profesor Emeritus Andrew Garrod nga kolegji prestigjioz “Dartmouth” i New Hampshire të Amerikës, i cili trajnojë aktorë të rinj nga…

Details

Thirrje për aplikim në punëtorinë “Superchangers”

“Superchangers” quhet punëtoria një ditore, në të cilën mund të marrin pjesë 20 studentë/e nga e gjithë Kosova, të cilët do të njihen me Ligjin për Qasje në Dokumente Publike  dhe mund të mësojnë se si të përgatisin një kërkesë për qasje në dokumente publike. Në fund të punëtorisë secili/a student/e do të dorëzojë nga…

Details

Apel për shpenzim racional të ujit të pijes

Kompania e Ujësjellësit Rajonal “Prishtina”, u bën thirrje të gjithë qytetarëve të cilët furnizohen me ujë nga kjo kompani, që të shfrytëzojnë në mënyrë sa më racionale ujin e pijes. Zëdhënësja e Kompanisë së Ujësjellësit Regjional “Prishtina”, Arjeta Mjeku, përmes frekuencave të Radio KFOR-it, u ka bërë apel qytetarëve që ta shfrytëzojnë drejtë ujin, në…

Details

Apel për kujdes nga rriqrat

Duke qenë se tashmë rriqrat kanë filluar të pickojnë, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë, vazhdon të bëjë thirrje për kujdes të shtuar nga rriqrat. Se në cilat rajone paraqiten më shumë këto insekte dhe se si duhet të mbrohemi nga pickimi i tyre, na tregon drejtori i IKSHP-së, Dr. Naser Ramadani. “Sëmundja paraqitet…

Details

“UN Women Kosovo” organizon Kampin Veror të Avokimit

Në kuadër të projektit “Fuqizimi i të rinjve për një të ardhme paqësore”, “UN Women Kosovo”, ka organizuar “Kampin Veror të Avokimit”, i cili do të përfshijë vajza të reja nga të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë, të cilat do të kenë mundësi të shkëmbejnë idetë e tyre duke krijuar miqësi të reja dhe…

Details

Shënohet sot Dita botërore e Majtakëve

Sot (13 gusht), në botë shënohet ‘Dita ndërkombëtare e majtakëve’ e cila u shënua për herë të parë në vitin 1992, duke bërë bashkë komunitetin e majtakëve për të rritur ndërgjegjësimin për avantazhet dhe disavantazhet e të qenit majtak. Sipas shkencëtareve personat majtak kanë më të zhvilluar hemisferën e djathtë të trurit që lidhet me…

Details

Sonte nisë rrugëtimi i ‘Kino n’shehër!’

Në këto ditë të nxehta e pushimi, ‘Aleanca Franceze’ në bashkëpunim edhe me ‘Kino ARTAMA’ dhe ‘Termokiss’, ofrojnë netë të mrekullueshme, me filma francez, të cilat do të shfaqen në qiell të hapur dhe do të jenë falas. Ky rrugëtim fillon sonte (13 gusht), nga ora 20:00,  ku në “Kino Armata” do të shfaqen: “…

Details

Diskutim për parandalimin e dhunës në familje

Në hulumtimin “Roli dhe angazhimi i rinisë në parandalimin e dhunës” i realizuar në kuadër të projektit “Equal Rights for All Coalition” që është implementuar nga “Youth Initiative for Human Rights – Kosovo”, dhe në bazë të raportit të vlerësimit mbi Programin e Kosovës Kundër Dhunës në Familje, dhuna në familje është një nga format…

Details