Mbaron me sukses ‘Komiteti Paraolimpik i Kosovës’

Më 29 dhe 30 shtator u zhvillua ‘Komiteti Paraolimpik i Kosovës’, që u mbajt në kuadër të ‘Javës Evropiane të Sportit’,  në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike në Vushtrri. Presidentja e Komitetit Paraolimpik, Njomza Emini, përshëndeti të gjithë të pranishmit e shumtë, të cilët ishin përfaqësues të institucioneve vendore dhe ndërkombëtare, e të cilët…

Details

Për herë të parë në Kosovë mbahet festivali i prozës ‘Fiction Fest’

Proza artistike do të ketë mundësi të prezantohet në festivalin e parë ndërkombëtar të prozës ‘Fiction Fest’, duke filluar nga 4 tetori, në ambientet e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”. Koordinatorja e këtij festivali, Saranda Buzhala, për Radio KFOR-in tregoi për qëllimin e këtij festivali, duke theksuar se ky festival krijon mundësi të reja…

Details

Kafeja, kjo pije që bashkon miliona njerëz nga e gjithë bota

Kafeja për njeriun përbën një rutinë të përditshme dhe pothuajse për çdo të rritur është e pashmangshme pirja e saj, mirëpo ka të tillë që posa të zgjohen, pa konsumim të kafesë nuk mund ta nisin ditën. E pikërisht me datën një tetor (E hënë), 77 shtete anëtare të Organizatës Ndërkombëtare të Kafeneve dhe dhjetra…

Details

Shfaqja “Kur hana del”, sonte premierë në qytetin e Ferizajt

“Kur hana del”, me tekst të Ag Apollonit dhe në regji të Ben Apollonit, do të jepet premierë sonte (01.10.2018) prej orës 20:00, në Teatrin e Qytetit “Adriana Abdullahu”, në Ferizaj. Ngjarja e kësaj shfaqjeje vendoset në një qendër psikiatrike në Kosovë dhe drama paraqet fatet tragjike dhe veprimet komike të personazheve. Në shfaqje luajnë:…

Details

Këtë javë lansohet ‘Analiza Gjinore e Kosovës’

Me kërkesë të Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Rrjeti i Grave të Kosovës  ka hulumtuar dhe ka shkruar Analizën Gjinore të Kosovës, e cila do të prezantohet me datën 3 tetor, në orën 14:15, në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës. Analiza Gjinore e Kosovës ofron informata aktuale mbi gjendjen e burrave dhe grave në sektorë…

Details

Problemet e zemrës janë shkaqet kryesore të vdekjeve në botë

“Dita Botërore e Zemrës” festohet çdo vit në të gjithë botën më 29 shtator, me qëllim të përhapjes së vetëdijes për shëndetin e zemrës tek njerëzit, e themeluar në vitin 2000. Problemet e zemrës janë shkaqet kryesore të vdekjeve në botë dhe pikërisht për shënimin e kësaj dite, Radio KFOR-i kontaktoi me subspecialistin e kardiologjisë,…

Details

Në Kmetoc hapet tregu i gjelbër multietnik

Në fshatin multietnik Kmetoc, në komunën e Gjilanit, dje (28.09.18) është hapur  tregu i gjelbër, ndërtimi i të cilit filloi në Mars të këtij viti. Zona e cila deri më tani kishte shërbyer si treg për shitjen e produkteve bujqësore, pranë rrugës kryesore, ishte e pasigurt për shitësit dhe po ashtu edhe për blerësit. Zyrtari…

Details

Kafeja, kjo pije që bashkon miliona njerëz nga e gjithë bota

Kafeja për njeriun përbën një rutinë të përditshme dhe pothuajse për çdo të rritur është e pashmangshme pirja e saj. Ka të tillë që posa të zgjohen, pa konsumim të kafesë nuk mund ta nisin ditën. E pikërisht me datën një tetor (E hënë), 77 shtete anëtare të Organizatës Ndërkombëtare të Kafeneve dhe dhjetra shoqata…

Details

Përkthimi, profesion që lidh njerëzit me botën

‘Dita Ndërkombëtare e Përkthimit’, festohet çdo vit me 30 shtator, e caktuar nga Kombet e Bashkuara, për të nderuar punën e profesionistëve të gjuhës, të cilët luajnë një rol të rëndësishëm në bashkimin e kombeve, lidhjen e njerëzve me kultura të shumta dhe njohjen e botës nëpërmes përkthimit. Përkthyesi nga gjuha angleze në gjuhën shqipe…

Details

‘E drejta për t’u informuar është thelbi i demokracisë’

28 shtatori i është rezervuar ‘Ditës Ndërkombëtare të Informimit’, të drejtës për të ditur apo për t’u informuar. Zëvendësja e parë e Avokatiti të Popullit, Majlinda Sinani Lulaj, në shënimim e kësaj dite të rëndësishme, për Radio KFOR-in tha: “Dita Ndërkombëtare e të Drejtës për Informim, në fakt si e drejtë qëndron në thelb të…

Details