Zhvillohen aktivitete të shumta të Shahut në Kosovë

Në kuadër të Javës Evropiane të Sportit, Federata e Shahut do të organizojë sot (25 shtator) një varg aktivitetesh në 5 qytete të Kosovës. Këto aktivitete do të përfshijnë një numër të konsiderueshëm të fëmijëve, rinisë, femrave, seniorëve dhe veteranëve. Kjo ngjarje do të organizohet në ambient të hapur, respektivisht nëpër qendra të qyteteve, ku…

Details

Ping- Pong në Termokiss

Ping-pongu është një sport ku dy ose katër lojtarë gjuajnë topin duke përdorur raketat, e cila zhvillohet në një tavolinë speciale të fortë, e ndarë me një mrezhë në mes. Gjatë lojës, lojtarët duhet të lejojnë që vetëm një herë topi të prek pjesën e tyre, nëse ai e prek dy herë, do të thotë…

Details

Mbahet trajnimi për menaxhimin e resurseve humane

Në kuadër të “Javës së diplomacisë së klimës”, nesër ( 25 shtator ), do të zhvillohet trajnimi 5 ditor, i cili ka për qëllim zhvillimin e aftësive më të rëndësishme dhe zbatimin e mjeteve që aplikohen në menaxhimin e burimeve njerëzore dhe sjelljes organizative brenda një ndërmarrjeje. Objektivat e trajnimit janë planifikimi strategjik gjatë procesit…

Details

Hapet në Kosovë Akademia “Coding Academy”

“Coding Academy” është programi që po prezantohet aktualisht në “Inovation Center Kosova”, në Prishtinë, përmes të të cilit, dashamirët e teknologjisë kanë rastin të njihen me risitë dhe mundësitë që sjell ky program për të rinjtë, për të transformuar karrierën e tyre dhe për të siguruar një të ardhme të suksesshme ndërkombëtare. Pas një viti…

Details

‘Bëhuni Artistët e së Nesërmes’

‘Qendra për Art Bashkëkohor’ në Prishtinë, ka hapur aplikimet për të zgjedhur ‘Artistët e së Nesërmes’. Artistë nga Kosova deri në moshën 35 vjeç të cilët punojnë në fushën e artit bashkëkohor përfshirë pikturën, skulpturën, printimet, vizatimet, instalimet, fotografinë, video, media të reja dhe arti i performancës mund të aplikojnë për çmimin ‘Artistët e së…

Details

Nata e filmit dhe dhurimi i librave vazhdon tutje

Sbunker, Kino Armata dhe DokuFest vazhdojnë tutje me aktivitetin e Natës së filmit dhe dhurimit të librave, me filmin dokumentar të radhës për muajin shtator “Pink Saris”. Pink Saris – me regji të Kim Longinotto është një film dokumentar i cili flet rreth aktivizimit të Sampat Pal dhe grupit “Pink Saris” në një zonë rurale…

Details

‘Reality Shows’ dhe ndikimi i tyre në shoqëri

Realitet dhe spektakël, këto janë arsyet kryesore pse njerëzit janë të dhënë pas ‘reality shows’. Këto programe televizive vazhdimisht kanë zgjuar kureshtjen e shumë njerëzve nga mbarë bota, duke iu dhuruar emocione dhe duke i bërë shikuesit të bashkëndjejnë me personazhet. Por, cili është efekti i një ‘reality show’, psikologe Antigona Qenaj thotë: “Janë prej…

Details

Fillon sot “Java e Diplomacisë Klimatike”

Nga sot, (23 shtator) deri më 27 shtator, edhe në Kosovë do të mbahet “Java e Diplomacisë Klimatike” e Bashkimit Evropian. Për këtë ditë, e cila ka për qëllim ndërgjegjësimin për klimën, ‘Ambasada e Francës në Kosovë’ në bashkëpunim me Kino “ARMATA” do të shfaqin filmin ‘Demain’ nga Cyril Dion dhe Mélanie Laurent. Ky film…

Details

Uro me një kartolinë!

Ju shkon mendja t’i dërgoni dikujt një letër? Kur themi letër nuk po flasim për një e-mail, një tekst të shkurtë në viber a kudo tjetër, por një kartolinë me të cilen tregon kujdesin dhe dashurinë për tjetrin përmes kreativitetit tuaj, ku përmes fjalëve të thurura marrësi i kartolinës ju ndjen më afër. Ne e…

Details