Aktivitete të shumta kulturore në vend edhe në ditët e ardhshme

Me ngjarje të ndryshme kulturore do të përmbyllet edhe kjo javë e muajit mars, në vendin tonë. – Përmes një koleksioni pikturash të mëdha të punuara me ngjyrë të zezë, akrilik dhe ngjyra të shtëpive, Intertitles përçon tensionin mes mungesës dhe të menjëhershmes. Fraza ‘Intertitles’, për herë të parë u prezantua në periudhën e filmave…

Details

Rëndësia e meteorologjisë në jetën tonë të përditshme

Çdo vit ‘Dita Botërore e Meteorologjisë’, shënohet më 23 mars. Për herë të parë u shpall në vitin 1950, nga Organizata Meteorologjike Botërore, për të rritur ndërgjegjësimin publik për shkencën e meteorologjisë dhe kuptimin e kushteve atmosferike. Sot, me zhvillimet në teknologji dhe shkencë, meteorologjia na jep një mjet të fuqishëm për të parashikuar dhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 23 mars, të vitit 2002, në ceremoninë e 75-të të ndarjes së çmimeve OSCAR, Eminem u bë reperi i parë që fitoi çmim OSCAR, për këngën e tij “Lose Yourself”, që ishte pjesë e filmit të tij  autobiografik ‘8 Mile’. Kënga “Lose Yourself”, fitoi edhe çmimin ‘Kënga më e mirë origjinale’. Mirëpo, duhet…

Details

Uji, një nga burimet më të çmuara dhe më të domosdoshme

‘Dita Botërore e Ujit’ shënohet çdo vit më 22 mars, e themeluar në vitin 1992 nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Qëllimi i kësaj dite është të rrisë ndërgjegjësimin ndërkombëtar rreth rëndësisë së ujit si burim jetësor dhe të fokusohet në zgjidhjen e problemeve globale të ujit. Në prag të kësaj dite botërore,…

Details

Njohja e gjuhëve të huaja është aftësi jetike

Në botën e sotme, gjithnjë e më të ndërlidhur dhe më të hapur për të gjithë, njohja e gjuhëve të huaja është një aftësi jetike, që u jep mundësi njerëzve të angazhohen në një mënyrë më të menjëhershme dhe më kuptimplote. Bazuar në rëndësinë që kanë gjuhët, kampanja e Radio KFOR-it e cila po realizohet…

Details

Poezia, ky vërshim spontan i ndjenjave të fuqishme

E praktikuar gjatë historisë, në çdo kulturë dhe në çdo kontinent, poezia flet për njerëzimin dhe vlerat tona të përbashkëta, duke e shndërruar poezinë më të thjeshtë në një katalizator të fuqishëm për dialogun dhe paqen. Pikërisht sot (21 mars), shënohet ‘Dita Botërore e Poezisë’, e konceptuar si një ftesë për të reflektuar mbi fuqinë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 21 mars, të vitit 2014, këngëtarja Shakira, ka publikuar albumin e saj të 10-të me radhë të cilin e ka emërtuar ‘Shakira’, ku si mysafire në album ishte edhe këngëtarja Rihanna. Të dyja këngëtaret bashkëpunuan në duetin “Can’t Remember To Forget You”. – Në këtë datë, të vitit 2001, Eminem u urdhërua të…

Details