Festivali ‘MetroSound’ po vazhdon të mbahet online

Teatri Metropol po vazhdon me edicionin e tretë të Festivalit “MetroSound 3”. Sikurse çdo aktivitet artistik i mbajtur kohëve të fundit, për shkak të pandemisë edhe ky aktivitet po zhvillohet online. Programi muzikor i “MetroSounds 3”, ka për qëllim të prezantojë dhe promovojë kulturën alternative shqiptare nëpërmjet performancave shumë të veçanta, nga artistë të rinj…

Details

Mbahet sot “Poezi për Fuqi – çdo ditë është 8 Mars”

Në kuadër të 8 Marsit “Ditës Ndërkombëtare të Gruas”, Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis organizon aktivitetin e titulluar “Poezi për Fuqi – çdo ditë është 8 Mars”. Ky takim synon që nën tingujt e muzikës të lexohen vargjet më të bukura fuqizuese të poetëve të shquar, përmes poetëve:  Arbër Selmani, Flutura Açka dhe…

Details

Së shpejti mbahet webinari “Youth as Human Rights Defenders”

Organizata Jo-Qeveritare ‘Youth Initiative for Human Rights – Kosovo’ (YIHR KS) në bashkëpunim me organizatën partnere ‘NVO Sokrat’, shpallin thirrje për nxënësit/et e të gjitha shkollave të mesme nga komuna e Mitrovicës, Vushtrrisë, Skenderajt dhe të Obiliqit, që të marrin pjesë në webinarin “Youth as Human Rights Defenders”. Ky webinar ka për synim që t’i…

Details

Përkrahen të rinjtë në zgjedhjen e tyre profesionale

Organizata virtuale rinore “Bursisti”, ka shpallur konkurs për zgjedhjen e ambasadorëve të shkollave të mesme publike në Kosovë. Për të ditur më shumë rreth këtij projekti, Radio KFOR-i kontaktoi drejtorin ekzekutiv të Fondacionit Kosovar për Zhvillim të Karrierës, Sovran Berisha: “Jemi organizatë jo qeveritare dhe u shërbejmë nxënësve që të përgatiten më tepër për tregun…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 8 mars 1965, Bob Dylan lansoi single-in e tij “Subterranean Homesick Blues”, e cila ishte edhe kënga kryesore e albumit “Bringing It All Back Home”. Këtë këngë akoma më të veçantë e bën videoklipi inovativ, i cili u dallua si një nga klipet e para moderne. – Në këtë ditë të vitit 1969,…

Details

Radio KFOR-i dhe Rave Travel sonte ju argëtojnë me DJ Desitën

Sonte Radio KFOR-i së bashku me Rave Travel, ju prezantojnë DJ Desitën! Ajo është një nga fytyrat e reja në skenën muzikore Bullgare, e cila kohëve të fundit vendosi të zëvendësojë profesionin e valltares me atë të kabinës së DJ-ve. DJ Desita, e konsideron vallëzimin një mënyrë meditimi, kështu që zgjedhja e këngëve të duhura…

Details

Mësues, urime dita juaj!

Jo rastësisht thuhet që një mësues i mirë është si një qiri, konsumon vetveten për t`ua ndriçuar rrugën të tjerëve, e pikërisht kështu janë mësuesit dhe mësueset, të cilët dijen e fituar, e përcjellin tek brezat e rinj, nxënësit e tyre. Data e sotme (7 marsi), është pikërisht festa e mësuesit, ku të gjithë njëzëri…

Details