Kafeja, kjo pije që bashkon miliona njerëz nga e gjithë bota

Kafeja për njeriun përbën një rutinë të përditshme dhe pothuajse për çdo të rritur është e pashmangshme pirja e saj, mirëpo ka të tillë që posa të zgjohen, pa konsumim të kafesë nuk mund ta nisin ditën. E pikërisht me datën një tetor (E hënë), 77 shtete anëtare të Organizatës Ndërkombëtare të Kafeneve dhe dhjetra…

Details

Shfaqja “Kur hana del”, sonte premierë në qytetin e Ferizajt

“Kur hana del”, me tekst të Ag Apollonit dhe në regji të Ben Apollonit, do të jepet premierë sonte (01.10.2018) prej orës 20:00, në Teatrin e Qytetit “Adriana Abdullahu”, në Ferizaj. Ngjarja e kësaj shfaqjeje vendoset në një qendër psikiatrike në Kosovë dhe drama paraqet fatet tragjike dhe veprimet komike të personazheve. Në shfaqje luajnë:…

Details

Këtë javë lansohet ‘Analiza Gjinore e Kosovës’

Me kërkesë të Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Rrjeti i Grave të Kosovës  ka hulumtuar dhe ka shkruar Analizën Gjinore të Kosovës, e cila do të prezantohet me datën 3 tetor, në orën 14:15, në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës. Analiza Gjinore e Kosovës ofron informata aktuale mbi gjendjen e burrave dhe grave në sektorë…

Details

Problemet e zemrës janë shkaqet kryesore të vdekjeve në botë

“Dita Botërore e Zemrës” festohet çdo vit në të gjithë botën më 29 shtator, me qëllim të përhapjes së vetëdijes për shëndetin e zemrës tek njerëzit, e themeluar në vitin 2000. Problemet e zemrës janë shkaqet kryesore të vdekjeve në botë dhe pikërisht për shënimin e kësaj dite, Radio KFOR-i kontaktoi me subspecialistin e kardiologjisë,…

Details

Në Kmetoc hapet tregu i gjelbër multietnik

Në fshatin multietnik Kmetoc, në komunën e Gjilanit, dje (28.09.18) është hapur  tregu i gjelbër, ndërtimi i të cilit filloi në Mars të këtij viti. Zona e cila deri më tani kishte shërbyer si treg për shitjen e produkteve bujqësore, pranë rrugës kryesore, ishte e pasigurt për shitësit dhe po ashtu edhe për blerësit. Zyrtari…

Details

Kafeja, kjo pije që bashkon miliona njerëz nga e gjithë bota

Kafeja për njeriun përbën një rutinë të përditshme dhe pothuajse për çdo të rritur është e pashmangshme pirja e saj. Ka të tillë që posa të zgjohen, pa konsumim të kafesë nuk mund ta nisin ditën. E pikërisht me datën një tetor (E hënë), 77 shtete anëtare të Organizatës Ndërkombëtare të Kafeneve dhe dhjetra shoqata…

Details

Përkthimi, profesion që lidh njerëzit me botën

‘Dita Ndërkombëtare e Përkthimit’, festohet çdo vit me 30 shtator, e caktuar nga Kombet e Bashkuara, për të nderuar punën e profesionistëve të gjuhës, të cilët luajnë një rol të rëndësishëm në bashkimin e kombeve, lidhjen e njerëzve me kultura të shumta dhe njohjen e botës nëpërmes përkthimit. Përkthyesi nga gjuha angleze në gjuhën shqipe…

Details

‘E drejta për t’u informuar është thelbi i demokracisë’

28 shtatori i është rezervuar ‘Ditës Ndërkombëtare të Informimit’, të drejtës për të ditur apo për t’u informuar. Zëvendësja e parë e Avokatiti të Popullit, Majlinda Sinani Lulaj, në shënimim e kësaj dite të rëndësishme, për Radio KFOR-in tha: “Dita Ndërkombëtare e të Drejtës për Informim, në fakt si e drejtë qëndron në thelb të…

Details

Vargjet e Dritëro Agollit, në këngën e re të Jericho

Rock grupi i mirënjohur kosovar Jericho, i cili krijon përzierje tëmuzikës rock, alternative, elektronike dhe muzikës tradicionale shqiptare, së shpejti do t’i gëzojnë dashamirët e shumtë të muzikës së tyre me një projekt të ri muzikor. Siç bëjnë zakonisht këta muzicientë, kësaj radhe do të shkrijnë në këngë vargjet e poezis së Dritëro Agollit, me…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Turizmit’

‘Dita Botërore e Turizmit’ festohet në mbarë botën me 27 shtator, si një mundësi  për të zhvilluar turizmin botëror dhe për të promovuar vendet e ndryshme. Toka ofron mundësi të panumërta për të eksploruar vende të mrekullueshme për të mësuar për kultura të reja dhe për të njohur më shumë globin në të cilin jetojmë.…

Details