Bota ofron mundësi të shumta për aktivitete kreative, e këtë fakt e dëshmojnë dy nxënëset, Ana Mia dhe Tea

“Nuk ka kohë për monotoni, ka kohë për punë dhe kreativitet”, këtë thënie e dëshmojnë dy adoleshente, të cilat masat e rrepta kundër CoViD-19 i shfrytëzuan për t’u bërë shembuj për të gjithë të rinjtë.   Nxënëset, Ana Mia Bajrami dhe Tea Firzi, janë personazhet e përzgjedhura të Radio KFOR-it, shembuj që mund të ndiqen nga…

Details

Shënohet sot ‘Dita e Hobbit’

‘Dita e Hobbit’ është një festë që shënohet sot, më 22 shtator, pikërisht me ditëlindjen e hobbitëve, Bilbo dhe Frodo Baggins, dy personazhe të trilluara në grupin e popullarizuar të librave të J. R. Tolkien ‘The Hobbit’ dhe ‘Lord of the Rings’. Sipas mjedisit imagjinar, Bilbo, lindi në vitin 2890 dhe Frodo, në vitin 2968…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 22 shtator, të vitit 1991, këngëtari Bryan Adams, bëri histori në top listat muzikore angleze, duke qëndruar për 12 javë rresht në pozitën e parë, me këngën e tij të titulluar ‘Everything I Do, I Do It For You’. – Në këtë datë, të vitit 2011, kompania që krijon vetura ‘SEAT’, njoftoi se…

Details

Diversiteti është bukuri, e këtë bukuri e ka Kosova

“Diversiteti është bukuri,  e këtë bukuri e ka Kosova”, kështu tha për Radio KFOR-in, Zyrtarja për Komunikim dhe Marrëdhënie me Publikun në Qendrën “Artpolis”, Znj. Venera Ismaili, teksa shton se Kosova është model i paqes, në të cilin kontribuojnë të gjithë qytetarët pa dallim: “Kosova ka diversitet, njerëz që i përkasin komuniteteve të ndryshme, feve…

Details

Në “Ditën Ndërkombëtare të Paqes” Radio KFOR-i sjell shembuj të bashkëjetesës ndëretnike

Kosova është gërshetim i kulturave dhe gjuhëve të ndryshme dhe kjo, krahas bukurive të shumta e bënë Kosovën shumëngjyrëshe edhe në aspektin shumetnik. Në “Ditën Ndërkombëtare të Paqes”, Radio KFOR-i sjell shembull se si shkëmbimi kulturor dhe bashkëjetesa ndëretnike, janë çelësi për një të ardhme të ndritur. Sinonim i lartcekur është edhe Profesorsha e Sociologjisë,…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Alzheimerit

Sëmundja e Alzheimerit për herë të parë u diagnostikua nga psikiatri dhe neuropatologu gjerman, Alois Alzheimer, në vitin 1906. Kjo sëmundje është një nga format më të përhapura të demencës në botë dhe shënohet çdo vit, në datën 21 shtator. Vetëm vitin e kaluar (2020), janë regjistruar 55 milionë raste të demencës, e ky numër…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 21 shtator, të vitit 2011, bendi i famshëm R.E.M., u ndanë përfundimisht pas 20 vitesh si grup. Ata i lajmëruan fansat nëpërmes website-it të tyre, duke i falënderuar për mbështetjen dhe ata treguan se janë ndarë në mënyrë miqësore. – Në këtë datë, të vitit 2012, bendi No Doubt, lansuan albumin ‘Push and…

Details

Çfarë na mësoi pandemia ‘CoViD-19’?!!

‘CoViD-19’ ndryshoi komplet rutinën e jetesës, të punës, të shkollimit dhe shtoi frikën tek secili, duke e pyetur vetën se çka është ky virus, si transmetohet dhe sa do të jetë kohëzgjatja e tij? Megjithatë, edhe pas të gjitha këtyre ndryshimeve, humbjeve e shumëçka tjetër, gjatë kësaj periudhe kemi mësuar të vlerësojmë jetën, t’i kushtojmë…

Details