Për herë të parë në vend hapet “Parenting Program of Kosovo”

Shëndeti mendor, informimi profesional, prindërimi i duhur dhe ngritja e vetëdijesimit, janë objektivat që ka gërshetuar Qendra e Edukimit Prindëror përmes projektit “Parenting Program Kosova”. Për të kuptuar më shumë për ketë qendër, e cila është e para e këtij lloji në Kosovë, Radio KFOR-i zhvilloi intervistë me themeluesen e qendrës, njëherit edhe psikologe e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot me 25 mars feston ditëlindjen këngëtari, kompozitori dhe kantautori i njohur Elton John i lindur në vitin 1947 në Angli. Emri i tij i skenës nuk është emri i tij i vërtëtë por është një kombinim i dy emrave të anëtarëve të bendit Bluesology: Elton Dean and Long John Baldry. Elton John ka…

Details

Këshilla për takime online

Edhe para periudhës së COVID-19, takimet në distancë po bëheshin shumë të shpeshta. Edhe pse akoma po diskutohet efikasiteti i takimeve online, studimet tregojnë që kjo praktikë mund të rrisë produktivitetin dhe bashkëpunimin mes ekipit. Duhet të siguroheni që çdokush që merr pjesë në takim, është duke ndjekur rregullat e takimeve virtuale. Ja disa këshilla…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 24 mars të vititi 1986, në ceremonin e 58-të të çmimeve Oscar, Lionel Richie fitoi çmimin Oscar për këngën “Say You, Say Me” si kënga më e mirë origjinale nga filmi ‘White Nights’. – Me 24 mars të vitit 1965, Bob Dylan lansoi albumin e tij të 5-të ‘Bringing It All Back Home’.…

Details

Gratë e fuqizuara për një Kosovë të barabartë

Edukimi është një nga mjetet më të rëndësishme për të fuqizuar gratë me njohuri, aftësi dhe vetëbesim të nevojshëm për të marrë pjesë plotësisht në procesin e zhvillimit të një vendi. Se gruaja është e zonja dhe punon për ngritjen e vlerave të një shoqërie, më së miri e tregon suksesi i themelueses dhe drejtueses…

Details

Gjoba të shumta të shqiptuara nga Policia e Kosovës, për mosrespektim të masave anti-kovid

Policia e Kosovës me shfaqjen e rasteve të para të infektimeve me virusin ‘CoViD-19’ në Kosovë, përveç mbajtjes së rendit dhe sigurisë, ata gjithashtu po ndërmarrin aktivitete dhe veprime aktive në teren, për të asistuar autoritetet e shëndetësisë në aspektin e respektimit të masave dhe kufizimeve sipas ligjeve në funksion, për ruajtjen e shëndetit publik…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë të vitit 2008, Jonas Brothers kënduan himnin kombëtar amerikan në përvjetorin e festës së Pashkëve në Shtëpinë e  Bardhë. – Në vitin 2002, në ceremoninë e 75-të të çmimeve Oscar, Eminem bëhet reperi i parë që merr Oskar për këngën  “Lose Yourself”, që ishte pjesë e filmit të tij autobiografik 8…

Details