Mbrëmje humanitare për qentë endacak

Çdo ditë e më shumë jemi dëshmitarë të abuzimeve që po i bëhen qenve endacak nga njerëz të pandërgjegjshëm në rrugë. Prandaj, nesër (24 korrik), do të mbahet një mbrëmje humanitare, në ora 20:00, në  Menzën “Ramiz Sadiku”, në Prishtinë. Përkitazi me këtë temë, Radio KFOR-i kontaktoi themeluesin e Organizatës Joqeveritare “Prishtina  Dog Shelter”, Mentor…

Details

Filloi ‘Kampi i Gjuhës Angleze për Fëmijë’ në Gjilan

Qendrat Lidhëse të Komunitetit nga Gjilani “The Bridge” dhe ‘Mom Link’, sot (23.07.2019) fillojnë Kampin e Gjuhës Angleze për Fëmijë, që do të zgjat deri më datën 27 korrik. Fëmijët pjesëmarrës nga klasa e dytë e deri në të tetën do të kenë mundësi të mësojnë dhe ta praktikojnë anglishten së bashku me “Grupin Compass”,…

Details

Hapet ‘Panairi i artizanateve’, në Prishtinë

Sot (23.07.19) në qendër të Prishtinës, pranë Komunës është hapur Panairi i artizanateve dhe Trashigimis Kulturore. Në këtë panair do të ketë edhe punëtori profesionale me temë nga motivet artizanale në produkte moderne, mirëpo në kuadër të këtij panairi gjithashtu do të mbahet edhe ora e Artit dhe Punëdores me fëmijë të vegjël. Ky projekt…

Details

Lum Çitaku shfaqë filmin e tij më të ri në Bibliotekën e Mitrovicës

Organizata Joqeveritare ”7 arte”, nesër (24.07.19), në Bibliotekën e Mitrovicës, do të shfaqë filmin dokumentar “Permaculture as Path to Peace”, nga Lum Çitaku.  Filmi vizuelisht hulumton dhe dokumenton përvojën e pjesëmarrësve, të rinjve, si dhe instruktorëve. Hulumtimi bëhet përmes intervistave të filmuara, ndërveprimeve, bisedave dhe vëzhgimeve, përkatësisht merr pjesë në eksplorimin e parimeve të dizajnit…

Details

Skënderaj nikoqir i “Panairit të Veshjeve Tradicionale”

Është hapur sot (22.07.19), në Skënderaj “Panairi i Veshjeve Tradicionale”, ku përgjatë dy ditëve do të marrin pjesë gra nga Prishtina, Kaçaniku, Malisheva, Shtimja, Mitrovica, Gjilani, Drenasi dhe Skënderaj, duke i ekspozuar punimet e veshjeve tradicionale shqiptare. Për nder të ardhjes së bashkatdhetarëve për pushime në vendlindje, qyteti i Skënderajt do të jetë nikoqir edhe…

Details

Mitrovica mirëpret edicionin e 9-të të “GreenFest”

Në qytetin e Mitrovicës ka filluar festivali “GreenFest”, i cili sivjet vjen me edicionin e nëntë me radhë. Drejtori i organizatës “7Arte” dhe njëherit edhe drejtor i “GreenFest”, Lulzim Hoti, në një intervistë për Radio KFOR-in ka treguar se ky edicion do të sjellë një laramani aktivitetesh: “Ne si organizatë këtë edicion kemi menduar t’ia dedikojmë…

Details

Filloi festivali “Autostrada Biennale”

Festivali “Autostrada Biennale” ka nisur rrugëtimin me edicionin më të ri, në qytetin e Prizrenit. Këtë vit, festivali në fjalë ka gërshetuar disa fusha artistike dhe po shtrihet në shumë pjesë të qytetit, si në: stacionin e autobusëve, në muzeun arkeologjik, në gjimnazin Gjon Buzuku si dhe në Kalanë e Prizrenit. Në kuadër të akvititetive…

Details

Sot shënohet “Dita e Përafrimit të Numrit π”, numër pa të cilin figurat gjeometrike nuk do të mund të llogariteshin

Data 22 korrik, i është ndarë shënimit të “ Ditës së Përafrimit të Numrit π”. Një numër që gjenë shumë përdorime e është i pashmangshëm në llogaritjet e madhësive të ndryshme gjeometrike. Ligjëruesi në Departamentin e Matematikës në Universitetin e Prishtinës, profesor Ramadan Limani, në një intervistë për Radio KFOR-in tregon për rëndësinë që ka…

Details