Radio KFOR-i live nga ‘Sea Dance Festival 2018’

Edicioni i pestë i ‘Sea Dance Festival’, i cili u mbajt në Mal të Zi në plazhin e ri e të  bukur Buljarica, u përcoll me interesim të madh edhe nga Radio KFOR-i dhe dëgjuesit e saj. Për tri netë me radhë, nga data 30 deri më 1 shtator u transmetuan direkt shumë këngë e…

Details

Java franceze në ‘Kino Armata’

Sot në kinemanë e kryeqytetit ‘Armata’, fillon ‘Java e filmit francez’, saktësisht do të shfaqen filmat kryesisht me regji nga regjisorë të famshëm francez. Filmat që do të shfaqen janë në gjuhën franceze dhe qëllimi është që të njoftojnë publikun Kosovar, me punën kinematografike franceze. Drejtori i kino ‘Armata’, Alush Gashi në një bashkëbisedim me…

Details

Rinia aftësohet për punë, përmes trajnimeve falas

Drejtorina e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Komunën e Podujevës në bashkëpunim me organizatën ‘Stay’, organizon trajnime falas për ngritjen e shkathtësive të buta, për të rinjtë e kësaj komune. Ky projekt ka për qëllim përkrahjen e të rinjve dhe rritjen e njohurive të tyre, në zhvillimin e karrierës profesionale përmes trajnimeve. Drejtori ekzekutiv i…

Details

Bëhu ‘Artist i së Nesërmes’

Është hapur konkursi për çmimin “Artistët e së nesërmes 2018”, nga ‘Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor’, në Prishtinë. Për të aplikuar për këtë çmim, artistët duhet që të jenë vendor, të moshave deri në 35 vjeç, të punojnë në fushën e artit bashkohor në pikturë, grafikë, instalacion, media të reja dhe forma tjera të…

Details

Vullnetarë nga Evropa ndihmojnë ‘Pyllin e Arinjve’

Në ‘Pyllin e Arinjve Prishtina’, ka filluar kampi i të rinjëve me vullnetarë nga Evropa dhe nga vendi. Ky kamp është organizuar në bashkëpunim me ‘European Voluntary Service’ dhe është mbështetur financiarisht nga Erasmus +. Të rinj nga Polonia, Sllovenia, Spanja, Anglia dhe vende të ndryshme vijnë për herë të parë në Kosovë për të…

Details

Trajnim për qasjen ndaj të miturve, përdorues të narkotikëve

Javën e ardhshme, më saktësisht të shtunën (8 shtator), do të mbahet trajnimi ”Qasja ndaj të miturve përdorues të narkotikëve dhe teknikat e këshillimit”, me qëllim të ngritjes së potencialeve të infermierëve dhe psikologëve për të ofruar këshillat bazë në momentet kur është e nevojshme të punohet me të rinjtë, të cilët janë përdorues të…

Details

Bjeshkatarët synojnë majën më të lartë të Rugovës

E diela e 2 gushtit do të jetë shumë e veçantë për bjeshkatarët, meqenëse ata do të ngjiten në Gurin e Kuq, që është maja më e lartë e Rugovës, me lartësi 2. 522 metra. Kjo është hera e parë që ‘Kosova Hiking Trips’, do të organizoje ecje në këtë maje për grup më të…

Details

Bëhu pjesë e shkollës verore në Prishtinë

‘European Summer School 2018’, është shkollë verore e cila organizohet për herë të pestë nga ‘European Young Cell Alumni Kosova’, në bashkëpunimin me projektin ‘Young Cell Scheme’ dhe Universitetin e Prishtinës, në datat 17 shtator deri me 19 shtator. Çdo vit kjo shkollë verore trajton tema aktuale dhe zhvillimet e fundit në Bashkimin Evropian. Këtë…

Details

Stërvitje e hapur për gratë në ragbi

Pavarësisht moshës, gjinisë, përkatësisë fetare, etnike apo nacionalitetit, sporti i ragbit ka bashkuar të gjitha gratë përmes aktiviteteve të ndryshme që vazhdimisht po i organizon klubi i vetëm në Kosovë i ragbit për femra, “Qikat”. Ky klub është krijuar në vitin 2017 dhe përfshinë edhe vajza apo gra që asnjëherë më parë në jetën e…

Details