Shënohet sot ‘Dita Botërore e Qyteteve‘

Deri në vitin 2050, gati 70% e njerëzve në mbarë botën do të jetojnë në qytete dhe mjedise të tjera urbane. Edhe pse shumë nga ta do të përfitojnë nga statusi i tyre urban, urbanizimi i shpejtë dhe i paplanifikuar mund të ketë ndikime negative në shëndetin social dhe mjedisor, veçanërisht tek më të varfrit…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Në këtë datë, të vitit 2015, pop bendi One Direction, mbajtën koncertin e fundit, nga turneu i tyre botëror. Koncerti në Sheffield, të Anglisë, ishte i fundit nga 80 koncerte të mbajtura në 20 vende të ndryshme të botës. – Më 31 tetor, të vitit 1962, kënga “Monster Mash”, kolonë zanore e një filmi…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Në këtë datë, të vitit 2021, artistët e njohur: Carole King, Tina Turner, Jay-Z, LL Cool J, Todd Rundgren, Go-Go’s dhe Foo Fighters, u bënë pjesë e ‘Rock and Roll Hall of Fame’. – Më 30 tetor, të vitit 1999, albumi i titulluar ‘Supernatural’, nga Carlos Santana, arriti në pozitën e 1-rë në top…

Details

Inaugurohet ‘Dhoma Familjare’, donacion nga CIMIC-u i KFOR-it

Stacioni rajonal i jugut – Drejtoria Rajonale e Prishtinës dje (28.10), ka pranuar një donacion nga (Bashkëpunimi Civil-Ushtarak) CIMIC, i cili operon në kuadër të KFOR-it. Donacioni ‘Dhoma Familjare’, ka për qëllim të sigurojë një ambient të përshtatshëm të trajtimit të viktimave të dhunës. Donacioni për këtë dhomë, përfshin renovimin total të dhomës familjare, përfshinë…

Details

Interneti, një nga zbulimet më të mëdha të historisë njerëzore

Dekadat e fundit ishin shpërthyese në teknologji, duke ndryshuar krejtësisht mënyrën se si marrim dhe ndajmë informacione me të tjerët dhe mënyrën e komunikimit. Me zbulimin e internetit, ne jemi dëshmitar të një prej zbulimeve më të mëdha në historinë njerëzore. Për të nderuar këtë zbulim të rëndësishëm, data e sotme, 29 tetori, shënon ‘Ditën…

Details

Të rejat javore në teknologji

Përmbledhjen javore të teknologjisë, e fillojmë me të rejat nga Samsung. Pa shume pritjesh, më në fund, Samsung ka vendosur që të lansojë versionin ‘One UI 5.0’, bazuar në tipin ‘Android 13’, për përdoruesit e Galaxy S22. Kur jemi tek gjigandi Samsung, ai ka njoftuar po javën që po e lëmë pas, se në datat…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Në këtë datë, të vitit 2016, Bob Dylan pranoi çmimin Nobel për letërsi. – Më 29 tetor, të vitit 1996, vokalisti i bendit Guns N’ Roses, Axl Rose, njoftoi se kitaristi i bendit Slash, nuk është më anëtar i Guns N’ Roses. Slash kishte formuar grupin tjetër, të cilin e kishte emërtuar ‘Slash’s Snakepit…

Details

Këngët premierë në Radio KFOR

Radio KFOR-i ju sjellë edhe këtë javë këngët më të reja, të publikuara zyrtarisht në treg sot (18.10.22). Këngët premierë, mund ti dëgjoni në Radio KFOR dhe më poshtë lajmit mund të shihni se cilat janë ato: Rihanna – Lift Me Up Blighty – Umbrella Chanel – Toke Taylor Swift – Lavender Haze Teddy Swims…

Details