Cilat rrjete sociale përdoren më shumë?

Tre miliardë njerëz kontrollojnë telefonin të paktën 30 herë në ditë. Kjo tregon se rreth gjysmë milion njerëz shkëmbejnë mesazhe dhe dërgojnë fotografi brenda minutit. Kur jemi te shifrat e përdorimit të telefonave dhe rrjetet sociale, as Kosova nuk qëndron më mirë. Sipas një studimi të publikuar vitin e kaluar, kosovarët janë përdoruesit më të…

Details

Nga amvise në pronare biznesesh

Se gratë e Kosovës që i përkasin komuniteteve të ndryshme, po dëshmohen çdo ditë e më shumë në spektre të ndryshme të jetës, e tregon edhe rasti i fundit, të cilit rast Radio KFOR-i dëshiron t’i kushtojë vëmendje të posaçme. Bëhet fjalë për znj.Mejreme Gerbani dhe znj.Hava Abdullahu, të cilat  po fillojnë një udhëtim të…

Details

Bëhet lansimi i hartës interaktive për të rinjtë

Gjysma e popullsisë nën 25 vjeç dhe 70% nën 30 vjeç, është përbërja e popullsisë së Kosovës, që tregon se vendi ynë ka përbërje të madhe të të rinjve. Pikërisht për këtë arsye, K2.0 do ta lansoj nesër (3 tetor), në ora 17:30, hartën interaktive të rinisë, e cila përmbledhë të dhënat për të rinjtë…

Details

Shënohet sot Dita Ndërkombëtare Kundër Dhunës

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara ,më 15 qershor të vitit 2007, votoi për krijimin e  Ditës Ndërkombëtare Kundër Dhunës,  më 2 tetor, e cila përkon me ditëlindjen e Mahatma Gandhi-t, udhëheqës i lëvizjes për pavarësi në Indi dhe mbështetës i filozofisë dhe strategjisë kundër dhunës. Shënimi i një dite të tillë përforcon mesazhin…

Details

Artisti Alban Nuhiu paraqet botën e tij përmes artit

Momente interesante dhe ngjarje të cilat i ka përjetuar piktori dhe fotografi Alban Nuhiu, ka vendosur t’i ndajë me të tjerët përmes një ekspozite që do të hapet në ambientet e fondacionit ‘Shtatëmbëdhjetë’ në Prishtinë, këtë të enjte, duke filluar nga ora 19:00. Alban Nuhiu njihet si piktor, fotograf dhe kinematograf i cili përmes kësaj…

Details

Të gjithë për mjedisin në Termokiss

Meqenëse të gjithë jemi pjesë përbërëse e natyrës dhe e ardhmja jonë dhe e fëmijëve tanë lidhet me diversitetin biologjik, e në anën tjetër është pikërisht faktori njeri, ai i cili po shkatërron mjedisin, bota mbarë, çdo ditë e më shumë po pëson dëmtime të mëdha mjedisore, të cilat po i shkakton vet. Pikërisht për…

Details

Tetori shënon muajin e ndërgjegjësimit kundër kancerit të gjirit

Në gjithë botën, tetori shënon muajin e ndërgjegjësimit për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit tek gratë. Gjatë tërë muajit tetor mbahet fushatë vjetore ndërkombëtare që synon të shpërndajë informacion dhe të edukojë njerëzit për rëndësinë e shëndetit të gjirit dhe për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit te gratë dhe vajzat. Ky…

Details

Sonte mbahet Nata e Poezisë: Pasqyrë

Sonte në Prishtinë do të mbahet Nata e Poezisë: Pasqyrë, organizuar nga Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë”. Nata e Poezisë do të mbahet me Agon Rexhepin, ndërsa do të fillojë në orën 19:00. Organizatorët kanë thënë se në këtë event, pjesëmarrësit do të kenë mundësi të shohin pasqyrën dhe të dëgjojnë reflektimin e botës së brendshme të Agon…

Details

Shënohet sot Dita Ndërkombëtare e të Moshuarve

“Të moshuarit duhet të dëgjohen për fjalët e tyre e jo të shihen për pamjen e tyre, ndërsa të rinjtë duhet të shihen, por jo të dëgjohen”, kështu thotë Grace Slick dhe kjo është vetëm njëra ndër qindra thënie që iu janë kushtuar atyre që ne sot u kemi shumë borxh. Data 1 tetor, që…

Details

Mbahet festivali i çajit dhe kafes në Prishtinë

Vazhdon tutje festivali i kafes dhe çajit, në Prishtinë, i cili ka filluar dje dhe vazhdon të mbahet edhe gjatë ditës së sotme. Ky festival është i hapur nga ora 10:00 deri në orën 20:30, në sheshin “Zahir Pajaziti”, ku përveç shërbimit me kafe dhe çaj, risi këtë vit do të jetë muzika live e…

Details