Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

Në këtë date, të vitit 1964, rock legjendat The Rolling Stones, publikuan albumin e tyre të parë në Angli, që qëndroi për 40 javë në top listat kryesore atje. Me 16 prill, të vitit 1994, këngëtari Prince publikoi këngën ‘The Most beautiful girl in the World’. Me 16 prill, të vitit 2018, reperi Kendrick Lamar…

Details

Zëri, fuqi e mendimeve tuaja

‘Dita Botërore e Zërit’ është një ngjarje globale vjetore që shënohet me datën 16 prill dhe i dedikohet rëndësisë së zërit, jo vetëm në komunikimin e përditshëm por edhe në aspektet mjekësore. Prandaj kjo ditë shërben që mjekët, patologët e të folurit, mësimdhënësit e muzikës dhe aktrimit si dhe infermierët, të punojnë të gjithë së…

Details

‘Wiseword Kosova’ filloi fushatën ‘Be Great, Choose Wise’

Organizata ‘Wiseword Kosova’ me seli në Prishtinë, ka filluar fushatën ‘Be Great, Choose Wise’ që ka për qëllim sensibilizimin e të rinjve nga Kosova për mundësinë e studimeve në Mbretërinë e Bashkuar, rrugën që ata duhet të ndjekin për të studiuar në universitete prestigjioze botërore, të përfitojnë nga një sistem edukimi efikas dhe t’i realizojnë…

Details

Këngët më të reja në Radio KFOR

Kombinimi i këngëve vendase dhe të huaja, është diçka që të bën që ta duash dhe ta dëgjosh Radio KFOR-in. Më poshtë lajmit do ju njohim vetëm me disa nga këngët premierë të poseduata nga Radio KFOR-i, nga repertori vendor dhe ai ndërkombëtar, që do t’mund ti shijoni gjatë ditëve në vijim: Anitta Ft. Chencho…

Details

Qendra e Gjuhëve të Huaja e Fakultetit Filologjik pranoi donacione të rëndësishme nga KFOR-i

Pjesëtarët e CIMIC-ut (Ekipi Ushtarak dhe Civil) i KFOR-it, i dhuruan dje (14.04.22), pajisje të ndryshme, përfshirë laptopë, kompjuterë, printer, tabela inteligjente dhe pajisje të tjera teknologjike, Qendrës së Gjuhëve të Fakultetit Filologjik, në Universitetin e Prishtinës. Me këtë rast, z. Jarmo Holopainen nga zyra e CIMIC-ut, foli për rëndësinë e ofrimit të ndihmave, qendrave…

Details

Shënohet sot „Dita Botërore e Artit“

Që nga viti 2012, kudo në botë, shënohet ‘Dita Botërore e Artit’, e cila është një festë ndërkombëtare e arteve të bukura, që mbahet çdo vit, më 15 prill, që nga viti 2012. Kjo ditë, u krijua nga Shoqata Ndërkombëtare e Artit, bazuar në idenë e propozuar në Asamblenë e 17-të të Përgjithshme në Guadalajara,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

Me datën 15 prill, të vitit 1964, rock bendi The Beatles, filluan xhirimet e filmit të tyre të katërt me radhë, një komedi e titulluar ‘A Hard Day’s Night’. Shesh xhirimi ishte zgjedhur, Scala Theatre në Tottenham. Në këtë datë, të vitit 1967, Nancy dhe Frank Sinatra po shënonin javën e katërt të qëndrimit në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

Me 14 prill, të vitit 1967, David Bowie lëshoi ne treg këngën që u quajti inovacion me titullin ‘The Laughing Gnome’. Kënga që sillte zërin e këngëtarit duke bashkëbiseduar me krijesa jonjerëzore, u shndërrua në hit dhe shpejt arriti që të klasifikohet në top 5-shen britanike. Në po këtë datë, të vitit 1969, u lansua…

Details