‘DAM Festival’ do të mbahet në muajin nëntor

Festivali i përvitshëm i muzikës klasike DAM edhe këtë vit pritet të sjell koncerte dhe performanca nga muzikantë të dalluar nga e gjithë bota, megjithatë këtë vit për shkak të gjendjes me pandeminë Covid-19, festivali nuk do të mbahet këtë muaj, mirëpo është shtyrë për muajin nëntor. Themeluesi i DAM Festival, Dardan Selimaj, në një…

Details

Sot shënohet ‘Dita e Gjuhës Spanjolle’

Data e sotme, 12 tetori, shënon edhe ‘Ditën e Gjuhës Spanjolle’, e iniciuar nga Organizata Arsimore, Shkencore dhe Kulturore e Kombeve të Bashkuara (UNESCO) dhe është një nga gjuhët kushtuar gjashtë gjuhëve zyrtare të OKB -së. Data për Ditën e Kombeve të Bashkuara për ‘Gjuhën Spanjolle’, u zgjodh sepse gjithashtu sot, shënohet Dita Kombëtare e…

Details

Sot fillon ‘Java Evropiane për Rajone dhe Qytete’

Po shënohet një javë, përgjatë së cilës qytetet dhe rajonet Evropiane tregojnë kapacitetet e tyre të rritjes dhe krijimit të vendeve të reja të punës, për të dëshmuar rëndësinë e nivelit lokal dhe rajonal në qeverisjen Evropiane. #EURegionsWeek këtë vit vjen me sloganin ‘Së bashku për rimëkëmbje’, që përqendrohet në katër tema: ‘Tranzicionin e gjelbër’,…

Details

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Fëmijës Vajzë’

Duke parë sfidat e vërteta me të cilat përballen vajzat në të gjithë botën, Kombet e Bashkuara, më 19 dhjetor të vitit 2011, shpallën datën 11 tetor si ‘Ditë Ndërkombëtare të Fëmijës Vajzë’. Organizimi i punëtorisë virtuale dy ditore “Inteligjencë Artificiale & Mësim i Makinerisë”, të cilën IPKO Foundation po e organizon me mbështetjen e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 11 tetor të vitit 1955, Elvis Presley, Carl Perkins dhe Johnny Cash filluan një turne njëmbëdhjetë ditëshe në Shtetet e Amerikës Jugore. Në këtë datë të vitit 2006, Madonna adoptoi një djalë një vjeçar në Afrikë. Babai i djalit, Yohane Banda, u tha gazetarëve “Unë e di se ai do të jetë shumë i…

Details

Të rejat javore në teknologji

Ende pa e shijuar telefonin e ri të Apple, këtë javë që po e lëmë pas, mediat sollën lajme bombastike për iPhone 14. Besojeni ose jo, iPhone 14 pritet të vijë me një memorie deri në 2TB, shkruan portali ‘macworld’. Edhe pse jemi një vit larg nga lansimi i serisë se re, kur është fjala…

Details

Bota sot shënon ‘Ditën Botërore të Shëndetit Mendor’

Pa shëndet të mirë mendor nuk mund të kemi as shëndet të mirë fizik, e pikërisht sot (10.10.21), i tërë globi i kushton vëmendje rëndësisë që ka shëndeti mendor, duke shënuar ‘Ditën Botërore të Shëndetit Mendor’.  Shënimi i kësaj date, ka për qëllim ngritjen e vetëdijes për çështjet e shëndetit mendor dhe mobilizimin e përpjekjeve…

Details