Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 11 prill, të vitit 1988, këngëtarja Cher fitoi çmimin OSCAR, për paraqitjen e saj në komedinë ‘Moonstruck’. – Në këtë datë, të vitit 1966, Frank Sinatra lansoi këngën e tij të famshme ‘Strangers in the night’. – Në këtë datë, të vitit 1964, The Beatles vendosën një rekord të ri ku për një…

Details

Prilli – muaj i ndërgjegjësimit për sëmundjen e Parkinsonit

Muaji prill i dedikohet ndërgjegjësimit tonë për sëmundjen e Parkinsonit, për të ndihmuar njerëzit të kuptojnë kompleksin e kësaj sëmundjeje dhe të njohin simptomat e saj. Kjo fushatë njëmujore, fokusohet në një pjesë të rëndësishme të ndërgjegjësimit, që ka për qëllim të edukoj të gjithë mbi simptomat e shumta që ndikojnë në jetën e përditshme…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 10 prill, të vitit 1970, Elton John publikoi albumin e tij te dytë të  incizuar në studio, i cili përfshinte këngën e famshme ‘Your song’. Albumi u nominua për çmimin Grammy, atë për ‘Albumin më të mirë të vitit’. – Në po këtë datë, të vitit 1989, grupi The Cult publikuan albumin e…

Details

Ciceroni kulturor

Edhe këtë javë, vendi ynë do të ketë shumë ngjarje dhe aktivitete kulturore për ju. Me këtë rast, Radio KFOR-i ju sjellë disa nga ngjarjet kulturore që mund ti ndiqni: – Teatri Kombëtar i Kosovës ka publikuar programin e shfaqjeve për muajin prill. Në datën 11 prill, vjen repriza e shfaqjes “Correr o Fado” nga…

Details

Policia e Kosovës me shumë aktivitete për ruajtjen e sigurisë edhe përgjatë muajit prill

Me qëllim që të bëhet parandalimi i aksidenteve rrugore, Policia e Kosovës në vazhdimësi është duke kryer aktivitete në terren, por njëkohësisht është duke ndërmarr masa ndëshkuese ndaj atyre personave që nuk respektojnë rregullat dhe shenjat në trafik. Krahas kësaj, Policia e Kosovës në vazhdimësi është duke realizuar edhe fushata që kanë për qëllim krijimin…

Details

Festë e kulturës dhe identitetit rom

Në datën 8 prill, komuniteti rom shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Romëve’. Komuniteti rom, gjithmonë i pranishëm në historinë dhe kulturën e Evropës, ka shpërndarjen e tij në të gjithë botën, duke kontribuar në shumë fusha të jetës shoqërore dhe kulturore. Megjithatë, ata vazhdojnë të përballen me diskriminim, stereotipe dhe sfida të tjera në shumë pjesë…

Details