Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 25 gusht, të vitit 1988, rock bendi Metallica, lansuan albumin e tyre të katërt të incizuar në studio ‘And Justice For All’, që përmbante dy hitet e tyre ‘One’ dhe ‘To Live Is To Die’. – Në këtë datë, të vitit 2014, dëgjuesit e radios BBC, e kishin vlerësuar pjesën e kitarës në…

Details

Detaje rreth fillimit të vitit të ri shkollor 2020/2021, mësimi fillon në shkolla

Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH) ka publikuar udhëzimet e përgjithshme për fillimin e vitit të ri shkollor 2020/2021, në kushtet e kujdesit ndaj pandemisë ‘COVID -19’. MASH ka udhëzuar shkollat që të përgatiten për të tre skenarë të cilët do të implementohen në shkolla, varësisht nga situata epidemiologjike dhe rekomandimet e IKShPK-së (Instituti Kombëtar…

Details

“HANDIKOS” lanson një poster për fëmijë, me pyetje dhe përgjigje rreth ‘Covid-19’

Me mbështetje të “Save the Children” dhe “Sweden Severige”, “HANDIKOS” sot (24.08.20), lansoi një poster me pyetje dhe përgjigje të cilat kanë të bëjnë me mbrojtjen dhe kujdesin ndaj virusit ‘Covid -19’. Për të mësuar më shumë rreth këtij projekti, Radio KFOR-i kontaktoi menaxherin e projekteve në “HANDIKOS”, Durim Gashi: “Një prej aktiviteteve që e…

Details

Festivali ‘Anibar’, përmbyll edicionin e 11-të me radhë

Me shfaqjen e filmave të ndryshëm si dhe me aktiviteteve të shumta artistike, të cilat janë shfaqur  përmes platformave digjitale, Festivali i Filmit të Animuar “Anibar”, të dielën (23.08.20), ka mbyllur programin për këtë vit. Ky Festival, i cili u organizua në Pejë ka shfaqur gjithsej 139 filma, gjatë 7 ditëve, sa edhe ka zgjatur…

Details

Të gjithë njerëzit duhet të kenë të drejta të barabarta

Kosova është vend shumë etnik dhe për t’iu siguruar të drejta të barabarta për të gjithë ,në vitin 2008, Kuvendi i Kosovës miratoi ligjin për Mbrojtjen dhe Promovimin e të Drejtave të Komuniteteve dhe Pjesëtarëve të tyre. Në 14-të nenet e saj, në detaje specifikohen të drejtat që u përkasin pakicave kombëtare, duke përfshirë të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 24 gusht, të vitit 2019, pas 19 javësh në pozitën e parë, kënga ‘Old Town Road’, nga Lil Nas X, zëvendësohet me këngën ‘Bed Guy’ nga  Billie Eilish, që arriti në pozitat e para në shumë vende të botës. – Në po këtë datë, të vitit 1981, rock bendi The Rolling Stones, lansuan…

Details