ARMATA sjell serinë e filmave ‘Godard 101’

Sonte (03.04.19) në hapësirën e Kino ARMATA në Prishtinë, me fillim nga ora 20:00 do të shfaqet “Pierrot Le Fou”,  film ky i regjisorit Jean-Luc Godard. Seria e filmave ‘Godard 101’ ka filluar që nga data 02.03.19 dhe vjen nga bashkëpunimi Kino ARMATA, me Aleancën Franceze në Priashtinë, Ambasadën e Francës në Kosovë dhe IF…

Details

Peja organizatore e maratonës ‘N’Vrap me Çikat’

Më 14 Prill në qytetin e Pejës oragnizohet mini maratona ‘N’Vrap me Çikat’. Kjo maratonë organizohet nga “U Act“, grup ky i vullnetarëve nga Komuna e Pejës që janë të angazhuar në kuadër të projektit “Social Act”, i cili implementohet nga organizata PEN, e që për qëllim ka gjithë përfshirjen sociale dhe barazinë gjinore. Qëllimi…

Details

Tryezë diskutimi për fëmijët që janë të prekur nga autizmi

“Mbështetja psikosociale nga komuniteti dhe roli i Institucioneve” është tryeza e diskutimit që OJQ “Zana” organizon në Sallën e Konferencave – Kati i 3të, Komuna e Klinës, sot më 2 prill, nga ora  11:00 dhe përkrahet nga bizneset klinase. Ky aktivitet zhvillohet në kuadër aktiviteteve me rastin e ‘Ditës Ndërkombëtare të Autizmit’, ku në fokus…

Details

Aktivitete kulturore me rastin e ‘Ditës Botërore të Librit për Fëmijë’

Sot (2 prill) me rastin e ‘Ditës Botërore të Librit për Fëmijë’, Biblioteka “Hivzi Sulejmani” dhe organizata “ETEA” organizojnë aktivitet kulturor si, lexim i mesazhit “Librat na qetësojnë” sponsoruar nga Lituania, përkthyer në gjuhë shqipe nga Selda Safqiu, lexime të veprave letrare nga autorët e Karvanit të Shkrimtarëve për Fëmijë, promovimi i veprave të shkrimtares…

Details

Vrapojmë me ngjyra për një kauzë të përbashkët

Edhe muaji prill do të jetë i pasur me aktivitete të shumta, të tilla si aktiviteti i 13 prillit, “Run with Color”, i cili realizohet për herë të dytë në Kosovë. Garat me ngjyra janë ngjarje që organizohen në gjithë botën me qëllime të ndryshme bamirësie, ku pjesëmarrësit, të veshur në ngjyra të bardha, vrapojnë…

Details

Bashko pjesën tënde me fëmijët autik

Me moton ‘Derisa të gjitha pjesët e puzzle-it të bashkohen’, për nder të Ditës Botërore të Ndërgjegjësimit të Autizmit, që shënohet çdo vit, më 2 prill, Organizata joqeveritare ‘Autizmi Flet ‘ organizon aktivitete të ndryshme, në shënim të kësaj dite. Sot me datën më 2 prill, nga ora 16:00 deri në ora 16:30, do të…

Details

Kino Armata do të sjell javën e filmave bashkëkohor zviceran

Nga data 6 deri më 10 maj, Kino Armata për artdashësit do  të ofroj shfaqjen e filmave bashkëkohor zviceran, të titulluar ‘NeoCinema_CH’. Repertoari do të përfshij shfaqje filmash, seanca pyetje dhe përgjigje, debate dhe masterclasse, të mbështetura nga Ambasada e Zvicrës në Kosovë. Më poshtë lajmit mund t’i shihni filmat që do të shfaqen në…

Details