Fillon Kampanja ‘Ballkani i Bashkuar për Ajër të Pastër’

Qendra e Përbashkët për Hulumtim e Komisionit Evropian deklaron se ndotja e ajrit në Ballkanin Perëndimor, shkurton jetëgjatësinë mesatarisht ndërmjet 0.4 dhe 1.3 vjet. Sipas të dhënave të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, cilësia e dobët e ajrit në rajon shkakton deri në 13,500 vdekje çdo vit. Për të vepruar në këtë drejtim Fondi Evropian, nën…

Details

Ida Fetiu, blogerja që sjellë kënaqësitë e gatimit

Në këtë kohë të mundësive të shumta që ofron teknologjia, blogjet janë trendet më të famshme kryesisht nga të rinjtë, të cilët ndajnë shkathtësi, momente, ide dhe pjesë të ditës së tyre me njerëz nga e gjithë bota. Blogerja, Ida Fetiu nga Prishtina, tash e disa vite ka krijuar faqen e saj ‘Shpejt dhe Shijshëm’,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 19 shkurt të vitit 1995, Roxette shënoi histori duke u bërë grupi i parë perëndimor që performon në Pekin të Kinës, që nga George Michael në vitin 1984, kur ai mbajti një koncert për vitin e ri Kinez. Në këtë datë në vitin 2014, në ceremoninë e ndarjes së çmimeve ‘Brit Awards’ në Londër,…

Details

Vende të lira pune në Kontingjentin e Ushtrisë së Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, në kuadër të KFOR-it

Kontingjenti i Ushtrisë së Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, ka hapur tre vende të lira pune për poziten ‘Interpretues/përkthyes të lartë’. Shkollimi dhe përvoja e nevojshme për këto tri pozita: – Arsim në nivelin e Kolegjit, Junior për 2 vjet, pas arsimit të mesëm, përfshirë këtu edhe ndjekja e trajnimeve në interpretim dhe përkthim të…

Details

Bullizimi kibernetik, fëmijët dhe mbrojtja e tyre

Bashkë me zhvillimin e teknologjik, kjo fushë ka prodhuar edhe efekte negative. Është ‘bullizmi kibernetik’, që çdo ditë e më shumë  po ‘alarmon’ ekspertët kibernetikë që trajtojnë dhe studiojnë tema, se si ta zhdukim këtë dukuri që padyshim është në rritje dhe që rrezikon më së shumti fëmijët. Eksperti i sigurisë kibernetike, Mentor Hoxhaj, në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 18 janar të vitit 1965, The Rolling Stones inçizuan dy nga super hitet e tyre ‘The Last Time’ dhe këngën  ‘Play With Fire’  në studio RCA në Hollywood, të Californisë. Producenti Phil Spector luajti në gitarë në këtë këngë. Në këtë datë të vitit 1975, Barry Manilow arriti pozitën e parë për herë të…

Details