Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 10 qershor, të vitit 1978, dueti i interpretuar nga John Travolta dhe Olivia Newton-John, e titulluar “You’re The One That I Want”, arriti që të klasifikohet në pozitën e parë në top listën Billboard, në SHBA. – Në po këtë datë, të vitit 2015, u publikua dokumentari Amy. I drejtuar nga Asif Kapadia,…

Details

Sot festohet “Dita Botërore e Oqeaneve”

Oqeanet mbulojnë mbi 70% të planetit tonë, janë burim i jetës sonë dhe mbështesin ushqimin e njerëzimit si dhe ushqimin e çdo organizmi tjetër në tokë. Oqeanet prodhojnë të paktën 50% të oksigjenit të planetit, janë shtëpi e shumicës së biodiversitetit të tokës dhe burim kryesor i proteinave për më shumë se një miliard njerëz,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 8 qershor, të vitit 1974, kënga e zhanrit country “I Will Always Love You” e Dolly Parton, klasifikohet në vendin e parë, në top listat muzikore country, në SHBA. Gati dy dekada më vonë, versioni R&B i kësaj kënge, e interpretuar nga Whitney Houston, kryeson top listat në SHBA dhe kudo në botë…

Details

Të gjithë duam ushqim të shëndetshëm dhe të sigurt

‘Dita Botërore e Ushqimit të Sigurt’, shënohet çdo vit, për të tërhequr vëmendjen dhe për të nxitur veprime që ndihmojnë në parandalimin, zbulimin dhe menaxhimin e rreziqeve që vijnë nga ushqimi. Nëse nuk është i sigurt, nuk është ushqim. Vetëm kur ushqimi është i sigurt, ai do të plotësojë nevojat ushqyese dhe do të ndihmojë…

Details

‘Cycle Kosovo for Children’ në ndihmë të fëmijëve në nevojë

‘Cycle Kosovo for Children’ do të mbahet për të 8-in vit me radhë, në mbështetje të misionit të organizatës humanitare “Action for Mothers and Children”. Këtë vit, xhiroja përreth Kosovës me biçikleta, do të filloj më 16 qershor, me të njëjtin qëllim, gjegjësisht mbledhjen e fondeve për kujdesin shëndetësor të fëmijëve në Kosovë. Paratë e…

Details