Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 19 dhjetor të vitit 1964, u publikua albumi i katërt i grupit të famshme ‘Beatles’ i titulluar ‘Beatles for sale’. Ata qëndruan për shtatë javë, në top listën e albumeve më të dëgjuara në Mbretërinë e Bashkuar. Në këtë datë të vitit 2012, turneu botëror i Madonës fitoi më shumë para se çdo turne…

Details

Radio KFOR-i promovues i vazhdueshëm i tolerancës dhe bashkëpunimit ndëretnik

Misioni i Radio KFOR-it që nga themelimi dhe në vazhdimësi, është që nëpërmes programeve, përveç informimit, edukimit dhe argëtimit, të promovojë dhe mbështesë tolerancën, paqen dhe bashkëpunimin ndëretnik në Kosovë. Nëpërmes programeve, aktiviteteve dhe fushatave për paqen, Radio KFOR-i qëndron pas shumë storieve të suksesshme të bashkëjetesës së komuniteteve të ndryshme në Kosovë dhe tolerancës…

Details

Sot shënohet “Dita Ndërkombëtare e Emigrantëve”

Që nga viti 2000, Organizata e Kombeve të Bashkuara, ka vendosur që data 18 dhjetor t’i ndahet shënimit të “Ditës Ndërkombëtare të Emigrantëve”. Për të shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i ka realizuar një intervistë me zëvendësministrin në Ministrinë e Punëve  të Brendshme, Yildiray Bayram, i cili tregoi se sa është e përgatitur Kosova për të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 18 dhjetor të vitit 1961, grupi ‘The Tokens’, qëndruan për tre javë në pozitën e parë të këngëve më të mira në Amerikë me këngën ‘The Lion Sleeps Tonight’, ndërsa në pozitën e 11-të në Mbretërinë e Bashkuar. Në këtë datë të vitit 1971, bendi ‘T.Rex’ publikuan albumin e tyre të dytë ‘Electric Warrior’.…

Details

Shndërroni shtëpinë tuaj në një parajsë festive

Stina e dimrit karakterizohet me festa të shumta, të cilat kontribuojnë që kjo sezonë, të jetë ndër më të preferuarat, jo vetëm për të vegjlit, por edhe për ne, të rriturit. Në këtë periudhë të vitit, rëndësi e posaçme i kushtohet edhe mënyrës se si ne parapëlqejmë të duken ambientet tona të shtëpive, që festat…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 17 dhjetor të vitit 1972, Bob Dylan vizitoi Anglinë për herë të parë dhe mbajti koncertin e tij të parë në Mbretërinë e Bashkuar. Në këtë ditë të vitit 1977, George Harrison luajti një set live pa paralajmërim, në një bar lokal pranë shtëpisë së tij në Mbretërinë e Bashkuar. Në po këtë datë…

Details