Festivali ‘HAPU’ vjen edhe me ‘Artist Talk’

Festivali i Artit në Hapësirë Publike-Hapu, po vazhdon me aktivitete të shumta artistike të cilat po shtrihen në Prishtinë e Fushë Kosovë. Zyrtarja për komunikim nga “Hapu”, Daniela Markaj, në një intervistë për Radio KFOR-in, ka shpalosur programin e ditës së dytë dhe të tretë të festivalit në fjalë: “Në ditën e dytë të festivalit…

Details

U zyrtarizua Koalicioni i Kosovës për Pajtim

Koalicioni i Kosovës për Pajtim (KKP) sot (11 korrik), në “Shtëpinë e Evropës” në Prishtinë, ka prezantuar lansimin e Koalicionit të Kosovës për Pajtim.  Hyrja në partneritet të  Fondit për të Drejtën Humanitare në Kosovë (FDH), AKTIV dhe Artpolis janë ato organizata të cilat po kërkojnë të trajtojnë dhe të kontribuojnë në përmirësimin e marrëdhënieve…

Details

Ankand i drejtpërdrejtë nga ‘Shtëpia e Ankandeve Kosova’

‘Shtëpia e Ankandeve Kosova’, e cila organizon shitjen e inventarit të zyrave, mobileve shtëpiake, pajisjeve të ndryshme, mallrave, veturave, etj.,  të shtunën ( 13 korrik), nga  ora 09:00 e deri në ora 17:00, organizon Ankandin e radhës me artikuj të ndryshëm nga  Podravka SH.A, American School of Kosova,  Raiffeisen Bank Kosova, FINCA, TEB, BPB, KEP…

Details

Personat me Down Sindrom pikturojnë për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore

Nesër më 12.07.2019 në ambientin “Hamam Gazi Mehmet Pasha” në Prizren, do të hapet “Ekspozita Artistike e Personave me Sindrom Down në Mbrotje të Trashëgimisë Kulturore”. Kjo ekspozitë vjen nga “Down Syndrome Kosova”, dega në Prizren si aktivitet përmbyllës i projektit “Art dhe Trashëgimi Kulturore Për Integrim Social Të Personave Me Sindromën Down’’. Lidhur me…

Details

Regjisori Želimir Žilnik, nesër mban workshop në kuadër të programit multietnik ‘Kulturë për Ndryshim’

Nesër (12.07.19), në “Kino LUMBARDHI” në Prizrenm regjisori serb Želimir Žilnik, do të mbaj një punëtori publike dy ditore, ku do të diskutohen praktikat e tij dhe vështirësitë artistike. Gjatë kësaj punëtorie, në sesionin e dytë, ai do të shfaqë filmin e tij të fundit “Among the People: Life & Acting”, i cili përmban komentet…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Popullsisë’

Data e sotme 11 Korrik, shënon ‘Ditën Botërore të Popullsisë’, e krijuar nga ‘Këshilli i Kombëve të Bashkuara’, në vitin 1989. Kjo ditë shenohet për të edukuar njerëzit për çështjet me interes, për të mobilizuar institucionet botërore, për të trajtuar problemet globale dhe për të festuar dhe përforcuar arritjet e njerëzimit. Sipas organizatës ndërkombëtare që…

Details

Summer Workshop në AAB, për gjithë studentët dhe maturantët e interesuar

Fakulteti i Shkencave Kompjuterike i Kolegjit AAB edhe këtë vit organizon workshop për të gjithë maturantët dhe studentët që shprehin interesim të mësojnë për pajisjet teknologjike, kodim, robotikë, inteligjencë artificiale, sensorë të ndryshëm, etj. Trajnimet do të zhvillohen në Kolegjin AAB, nesër me datën 11 korrik 2019. Asistenti ligjërues në shkenca kompijuterike, Shkëlqim Miftari, për…

Details