Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 1 korrik, të vitit 2016, në moshën 30 vjeçare, këngëtarja Lady Gaga për herë të parë pajiset me patentë shofer. – Më 1 korrik, të vitit 1963, bendi The Beatles regjistruan këngët e radhës “She Loves You”, “I’ll Get You”, duke përfunduar regjistrimin e dy këngëve në më pak se katër orë. E…

Details

Mbrojtja e planetit tonë nga asteroidet

Çdo vit më 30 qershor, bota bashkohet për të shënuar ‘Ditën Ndërkombëtare të Asteroideve’, një ngjarje globale që synon të rrisë ndërgjegjësimin rreth rrezikut të mundshëm të asteroideve dhe rëndësisë së mbrojtjes së planetit tonë. Kryesuar nga një grup shkencëtarësh, astronautësh dhe ekspertësh të njohur, kjo ditë është një kujtesë për pasojat katastrofale të mundshme…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 30 qershor, të vitit 2017, Jay-Z publikoi albumin e tij të titulluar me shifrat ‘4:44’ dhe aty ai adresonte akuzat për tradhti apo pabesi, që gruaja e tij Beyoncé, i kishte bërë atij në albumin e saj ‘Lemonade’. – Me 30 qershor, të vitit 2001, këngëtaret Christina Aguilera, Lil’ Kim, Mya dhe Pink,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 29 qershor, të vitit 2003, këngëtarja Beyonce, arriti që të klasifikohet në vendin e parë në tabelën e albumeve më të dëgjuara në SHBA dhe në Mbretërinë e Bashkuar, me albumin ‘Dangerously In Love’. – Më 29 qershor, të vitit 1985, këngëtarët Mick Jagger dhe David Bowie, incizuan këngën ‘Dancing in the Street’,…

Details

Malet, hapësira këto të qetësisë dhe aktiviteteve

Stina e verës është koha ideale për të eksploruar malet dhe hapësirat e gjelbëruara, që t’sjellin freski në temperatura të larta. Aktivitete dhe aventura interesante mund të eksploroni gjatë kësaj stine në vendet malore. Hiking, është padyshim një nga aktivitetet më të njohura malore. Ky sport përveç që sjellë përfitime të shumta shëndetësore, gjithashtu krijon…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me datën 28 qershor, të vitit 2007, bendi Spice Girls konfirmuan se do të riformoheshin për një turne botëror, që do të zhvillohej në dhjetor 2007 dhe janar 2008, me formacionin origjinal, që nuk kishin performuar në skenë, që kur Geri Halliwell braktisi bendin në fjalë, në maj të vitit 1998. – Më 28…

Details