Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 4 Qershor, të vitit 2002, këngëtarja 17 vjeçare, Avril Lavigne, lansoi albumin e saj të parë ‘Let Go’. Në këtë album ishin këngët e saj që u kthyen në hite ‘Im with you’, ‘Sk8ter Boi’ dhe ‘Complicated’. Albumi arriti në pozitën e parë në Kanada dhe ky album u shit në mbi 7…

Details

Sot mbahet webinar për biçikletën ‘Çiklo Sigurt Prishtinë’

Sot (03.06.20), në ‘Ditën Botërore të Biçikletës’, do të organizohet edhe një webinar, që ka për qëllim promovimin e transportit të qëndrueshëm dhe miqësor me ambientin, e fjala është për biçikletën. Temë diskutimi do të jetë ‘Çiklizmi në Prishtinë’ si dhe ndërmarrja e hapave konkretë nga ana e komunës së Prishtinës drejt ‘Përmirësimit të rrjetit…

Details

Këtë muaj mbahet ngjarja “Prishtina Fashion Nights”

Për të 16-in vit me radhë nën organizimin e “B Models” dhe “IB Events”, do të mbahet “Prishtina Fashion Nights”, ku adhuruesit e veshjeve të bukura, më 17 qershor, do të kenë mundësi të shohin modele të prezantuara nga dizajnerë të njohur kosovarë.  Për të ditur më shumë rreth këtij eventi, Radio KFOR-i kontaktoi njërin…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Biçikletës’

Data e sotme 3 Qershori, shënon ‘Ditën Botërore të Biçikletës’, e vendosur kështu nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Kjo ditë shënohet për të njohur më mirë jetëgjatësinë e biçikletës si një mjet transporti që përdoret për më shumë se dy shekuj. Në këtë ditë, Radio KFOR-i ka biseduar me anëtarin e grupit…

Details

Përmbledhje e dhjetë revolucioneve teknologjike globale

Me ekzistencën e tij, njeriu vazhdimisht është përpjekur që të lehtësojë jetën duke bërë shpikje të ndryshme e të shumta. Por, ajo çfarë ka ndryshuar gjithçka në jetën tonë, janë zbulimet teknologjike të cilat kanë qenë dhe janë aq të mëdha sa që kanë ndërruar madje edhe përditshmërinë tonë.  Natyrisht, përcaktimi se cila nga këto…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 3 Qershor, të vitit 1995, këngëtari Bryan Adams, po kryesonte top listat në Amerikë me këngën ‘Have you ever really loved a woman’. Kjo këngë ishte edhe kolonë zanore e filmit ‘Don Juan De Marko’, ku në rolin kryesor luan aktori Johnny Depp.   – Në datën e sotme, 3 Qershor, të vitit…

Details

A duhet edhe më tutje të mbrohemi nga virusi ‘CoViD-19’?

Edhe pse në shumë shtete tashmë jeta ka filluar ti kthehet normalitetit, pas masave kufizuese si pasojë e virusit ‘Covid-19’, duket që disa faktorë të jetës pandemike nuk do të zhduken kaq shpejt. Shumë biznese tashmë janë hapur, përfshirë restorantet, dyqanet me pakicë e shumicë, sallonet e bukurisë, kopshtet e fëmijëve, por të gjithë janë…

Details