Festivali ‘PriFest’ hap thirrjen për Green Film Project

Me qëllim të ngritjes së vetëdijes dhe aktivizmit tek të rinia për rëndësinë e mjedisit, me fokus ndikimin që ka shoqëria në cilësinë e ajrit përgjatë vitit, Festivali Ndërkombëtar i Filmit “PriFest”, këtë vit do të organizoj edicionin e tretë të ‘Green Film Project’. Përmes filmave pjesëmarrës, të cilët do të garojnë në këtë projekt,…

Details

“TOKA” organizon kampe për të rinj, në vend dhe rajon

‘Organizata Kosovare për Talent dhe Arsim’ (TOKA),  e cila punon me të rinj të Kosovës për t’iu ndihmuar në zhvillimin e shkathtësive të reja si dhe përmes vullnetarizmit edukativ të nxis qytetarinë aktive tek ta, nga data e djeshme (30 maj), ka hapur aplikimet për të gjithë të interesuarit. Organizimi i kampeve planifikohet të mbahet…

Details

Projekti “Libra me zë” ju dedikohet fëmijëve të verbër

Për nder të ‘Ditës Botërore të Fëmijëve’ (1 qershorin), organizata Education Comes First (ECF), do të organizoj disa aktivitete për të vegjëlit. Këto aktivitete do të zgjasin dy ditë dhe do të mbahen në parkun e Gërmisë, nga ora 12:00 deri në orën 16:00, më 1 dhe 2 qershor. Koordinatorja në “Education comes first”, Saranda…

Details

U përurua sot autostrada Prishtinë – Shkup

Është përuruar sot autostrada “Arbën Xhaferi” që lidh Kosovën me Maqedoninë e Veriut. Autostrada ka kushtuar rreth 700 milionë euro dhe aty përfshihet edhe një urë që konsiderohet më e gjata në rajon, me gjatësi prej 5.7 kilometra, ndërsa me lartësi 83 metra. Kjo autostradë do të lëshohet për qarkullim të lirë rrugor, sot (29.05.19)…

Details