Printerët 3D, inovacioni dhe e ardhmja teknologjike

Zbulimet dhe zhvillimet teknologjike, vazhdojnë të pasurojnë botën me inovacione dhe mënyra të reja të punës, duke pasuruar dhe ndryshuar mënyrën tradicionale të jetës. Printerët 3D, janë disa nga zhvillimet e reja në këtë fushë dhe ky lloj printimi është një proces i krijimit të objekteve tredimensionale nga një skedar (file) digjital. Krijimi i një…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 18 nëntor të vitit 1993, grupi Nirvana regjistroi një sesion të vecantë të këngëve të tyre në MTV në New York. Nirvana po ashtu këndoi  një listë të këngëve nga materiale kryesisht më pak të njohura dhe versione të këngëve të këngëtarëve tjerë. Ky album fitoi ‘Grammy’ për albumin më të mirë të muzikës…

Details

Procesi arsimor në Kosovë po vazhdon të zhvillohet në mënyrë të rregullt

Situata e qetë me pandeminë në Kosovë, ka krijuar kushte të përmirësimit të vazhdueshëm të aplikimit të skenarit të rikthimit me prani fizike në procesin arsimor. Kështu kanë thënë për Radio KFOR-in nga Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionet (MAShTI), në një përgjigje me shkrim, teksa kanë cituan Zëvendësministrin e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 17 nëntor në vitin 1984, grupi Wham Ishim në pozitën e parë të albumeve më të dëgjuara në ​​ Mbretërinë e Bashkuar, me këngën ‘Make It Big’ dhe në pozitën e parë në Amerikë me këngën ‘Wake Me Up Before You Go-Go’. Në këtë datë në vitin 2003, 21 vjeçarja në atë kohë Britney…

Details

CIMIC-u pajis me instrumente muzikore Shkollën Fillore dhe të Mesme të Ulët “Zenel Hajdini”

Sot (16.11.19), CIMIC-u (Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak) i KFOR-it, i dhuroi Shkollës Fillore dhe të Mesme të Ultë “Zenel Hajdini”, në Tërstenik, komuna e Drenasit, pajisje të ndryshme muzikore. Në ceremoninë e dorëzimit, në emër të KFOR-it foli, shefi i CIMIC-ut i cili tha: “Jam shumë i lumtur që kemi pasur mundësi të organizojmë këtë projekt të…

Details

Hapet në Prishtinë ‘Galeria 17’

Jeta kulturore në kryeqytet do të pasurohet edhe me një hapësirë tjetër, ku artistët do të kenë mundësi t’i paraqesin veprat e tyre artistike, në galerinë më të re në vend. Kjo është “Galeria 17”, e cila do të shërbej për edukim, aktivizëm dhe eksperimentime artistike të guximshme, ndërsa si mision do të ketë që…

Details

Dhuro gjak, shpëto jetë!

Gjaku është përbërës i rëndësishëm i trupit tonë dhe me gjithë përparimin e mjekësisë, nuk mund të prodhohet nga industritë farmaceutike, ndaj i vetmi burim i tij është dhurimi i gjakut nga njerëzit vullnetmirë. Një shembull i mirë për gjithë të tjerët është çifti, Florentina Salihu – Dushi dhe Gëzim Dushi, të cilët që nga…

Details

Toleranca, vlerë thelbësore që bartë misioni i Radio KFOR-it

Tolaranca është një nga vlerat më të larta që një shoqëri apo individ mund të ketë. Radio KFOR-i në misionin që bartë tashmë dy dekada përmes programit, fushatave, mesazheve që përcjellë, shpërfaqë përkushtimin dhe punën për të krijuar tolerancë dhe bashkëpunim në mes të gjitha komuniteteve në Kosovë. Në ‘Ditën Ndërkombëtare të Tolerancës’, që shënohet…

Details