10% e popullatës në botë, preken nga sëmundje të veshkave

Me kampanja të shumta botërore sot (09.03.23), komuniteti global shënon ‘Ditën Botërore të Veshkave’. Në këtë ditë dhe përgjatë gjithë muajit mars, organizohen aktivitete të ndryshme për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e shëndetit të këtyre organeve dhe rëndësinë e kontrolleve  rutinë për veshkat. Sipas hulumtimeve, 1 në 10 persona në mbarë botën, vuan nga…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 9 mars, të vitit 1993, këngëtari Sting lansoi albumin e tij të katërt me radhë, të emërtuar “Ten Summoner’s Tales”. – Më 9 mars, të vitit 1985, Mick Jagger lansoi singlin “Just Another Night”. – Në këtë datë, të vitit 1987, rock bendi U2, lansuan albumin e tyre të pestë me radhë, të…

Details

Njohja e gjuhëve e rritë kreativitetin, zgjeron diapazonin dhe na bënë më tolerantë

Për të nderuar punën dhe kontributin e çmuar të mësimdhënësve, Radio KFOR-i muajin mars, ia ka dedikuar kampanjës së mësimdhënësve, gjuhëve dhe edukimit. Përgjatë këtij muaji, Radio KFOR-i përmes artikujve të ndryshëm, mesazheve vetëdijesuese, intervistave të shumta me nxënës, student dhe mësimdhënës të gjuhëve të huaja, do të vë në pah rëndësinë e mësimit të…

Details

KFOR-i ndihmon Shoqatën e Gruas ‘Jeta’, në Deçan

Për t‘i ndihmuar ekonomikisht gratë, Kontingjenti Italian i cili vepron në kuadër të Komandës Rajonale – Perëndim, ndihmoi Shoqatën e Gruas ‘Jeta’ në Deçan, duke i dhuruar pajisje për kuzhinë,  të cilat u kishin munguar. Promovimi i këtij projekti u bë të hënën (6 mars), në prani të përfaqësuesve të shumtë, të KFOR-it, të komunës…

Details

“Women’s Day” dhe “Horror Night”, dy ngjarjet e kësaj jave në Cineplexx

Kinemaja më e madhe në vend, Cineplexx, veç premierave botërore, kujdeset që të sjellë edhe ngjarje përmes së cilave i shpërblen shikuesit pjesëmarrës.  Siç njoftojnë nga kinemaja në fjalë, këtë javë organizohen dy ngjarje, me fillim me ngjarjen “Women’s Day”, për nder të shënimit të “Ditës Ndërkombëtare të Gruas”. Në këtë ngjarje, pjesëmarrësit do të…

Details

Puna në ekip shumetnik, pasuri profesionale

Të punosh në ambient shumetnik, është një nga pasuritë më të mëdha personale por edhe profesionale. Të kesh mundësinë të mësosh për kultura të ndryshme, gjuhë të reja e të shkëmbesh ide dhe perspektiva me njëri tjetrin, pa dyshim që pasurojnë dijen dhe zgjerojnë njohuritë tona për njëri-tjetrin. Madje, në këtë aspekt ne arrijmë të…

Details