Rëndësia e sportit të skijimit për shëndetin

Skijimi është një sport shumë i hershëm, meqë skitë janë përdorur si mjet për të ecur mbi borë për nevojat e popullatës në vise të ftohta. Ky sport mendohet të ketë prejardhjen nga vendet skandinave, para 4000 vjetësh. Skijimi për herë të parë nuk është paraqitur si sport, por si nevojë e njerëzve për të…

Details

Termokiss organizon natë poetike

Të gjithë entuziastët e poezisë, të dielën, më 13 dhjetor, duke filluar nga ora 19:00, do të kenë mundësi që të lexojnë poezitë që i kanë lënë në fletore apo që ia kanë kushtuar dikujt. Kjo do të bëhet në kuadër të natës poetike që do të organizojë Qendra ‘Termokiss’, e cila do të mbahet…

Details

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Maleve’

Pas suksesit që pati viti ndërkombëtar i maleve në vitin 2002, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, shpalli datën e sotme, 11 Dhjetorin ‘Ditë Ndërkombëtare të Maleve’. Kjo ditë shënohet çdo vit me një temë të caktuar, në përputhje me zhvillimin e qëndrueshëm të maleve, ndërsa tema e këtij viti është ‘Biodiversiteti malor’. Për…

Details

Përmbyllen sot ‘16 Ditët e Aktivizmit’, nënshkruhet Deklaratë kundër dhunës ndaj grave

Sot, në “Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut” dhe në kuadër të mbarimit të fushatës  së “16 Ditëve të Aktivizmit kundër Dhunës ndaj Grave”, Qendra Kosovare për Studime Gjinore (QKSGj) në bashkëpunim me Komisionin e Pavarur të Mediave (KPM) dhe Agjencinë për Barazi Gjinore (ABGj) nënshkruan Deklaratën e Përbashkët me Radio Televizionin e Kosovës…

Details

Thirrje qytetarëve: festat e fundvitit planifikoni në shtëpi, kujdesuni për shëndetin e të gjithëve

Situata aktuale me ‘CoViD-19’ në Kosovë, ashtu si në shumicën e vendeve të botës, vazhdon të jetë shqetësuese edhe në prag të festave të fundvitit, për shkak se shifrat e infektimeve ende vazhdojnë të jenë të larta. Me qëllim të parandalimit të përhapjes së mëtejme të këtij virusi, udhëheqësi i Divizionit për Komunikim me Publikun…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e të Drejtave të Njeriut’

“Të Drejtat e Njeriut duhet të jenë në qendër të botës pas COVID-19”, kështu thuhet në fushatën e vitit 2020 të Kombeve të Bashkuara, në lidhje me “Ditën Botërore të të drejtave të njeriut”, ngase kriza COVID-19 është ushqyer nga thellimi i varfërisë, rritjen e pabarazive dhe diskriminimin strukturor. Sot (10 dhjetor) në “Ditën Botërore…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 10 dhjetor të vitit 1966, grupi Boys arritën në pozitën e parë të top listave amerikane me këngën ‘Good Vibrations’. Në këtë ditë të vitit 2000, reperi Eminem kryesonte top listat në Angli dhe Amerikë me këngën e tij ‘Stan’. Kjo këngë ishte bashkëpunim me këngëtaren britaneze Dido. Kjo ishte edhe kënga më e…

Details