Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 4 mars 1967, The Rolling Stones u radhitën në pozitën numër 1 në US Singles me këngën “Ruby Tuesday”. – Më 4 mars 1993, Whitney Houston dhe Bobby Brown u bënë prindër të një vajze, të quajtur Bobbi Kristina. – The Rolling Stones regjistruan albumin e tyre “Love You Live” në Toronto në…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Jetës së Egër”

Prezenca e jetës së egër e pasuron botën, prandaj me qëllim të rritjes së ndërgjegjësimit mbi kafshët dhe bimët e egra në botë ‘Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara’, më 20 dhjetor të vitit 2013, nënshkroi Konventën për Tregtinë Ndërkombëtare të Specieve të Rrezikuara të Faunës dhe Florës së Egër (CITES), shpalli datën 3…

Details

KFOR-i ndihmoi Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Shtime

KFOR-i në Kosovë vazhdon me përkrahjen e qytetarëve në mënyra të ndryshme.  Të hënën (1 mars), CIMIC-u (Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak i KFOR-it), në bashkëpunim me LMT-në që vepron në Shtime, dhuruan një donacion, pajisje mbrojtëse ndaj Covid-19, me qëllim të ndihmës për personelin mjekësor të Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare, në Shtime. Pas pranimit të këtij…

Details

Librat më të shitur gjatë ditëve të fundit

Në këtë epokë teknologjike, të lexuarit e librave është zbehur dukshëm, mirëpo duhet kujtuar vetvetes faktin se libri është një lloj palestre e trurit, meqë e ushtron dhe e aktivizon atë, e ushqen me kuriozitete dhe e mëson gjëra të reja. Për dashamirët e librit, Radio KFOR-i kontaktoi menaxherin e Librarisë Buzuku, në Prishtinë, z.…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 3 mars 1990, Paul McCartney nisi një seri koncertesh në Japoni. Koncerti i tij i fundit u transmetua drejtpërdrejt në sheshet e 10 qyteteve më të mëdha japoneze. – Në këtë ditë të vitit 1994, u ndalua paraqitja e The Smashing Pumpkins në BBC TV për shkak të përmbajtjes së teksteve të këngëve…

Details