Organizohet festivali i veturave klasike ‘Old Timers Fest’

Klubi ‘Old Timers – Prizreni’, organizon për herën e 14-të festivalin ‘Old Timers Fest’, një festival të ekspozimit të veturave të vjetra sot (14.06.19) duke filluar nga ora 10:00 në parkingun e qendrës ‘Abi Qershia’, në Prizren. Pjesëmarrës nga vende të ndryshme të Ballkanit dhe Evropës do të sjellin vetura të ndryshme që datojnë nga…

Details

Anulohet koncerti i grupit muzikor “Elita 5”

“Rrugëto për të kujtuar, jo për tu përkujtuar”, kjo ishte motoja e koncertit të grupit muzikor Elita 5, që ishte paraparë të mbahej më 15 qershor, te Sheshi i Lidhjes së Prizrenit, në nder të 13 vjetorit  të themelimit të klubit “MC Eagles”. Klubi i motorëve në Prizren “MC Eagles”, i cili është edhe organizator…

Details

Sonte përmbyllet ekspozita “Hyjnesha në fron”

Në kuadër të projektit “Promovimi i diversitetit kulturor dhe mirëkuptimi përmes artit dhe përfshirjes së të rinjve”, sot (13.06.19) në Bibliotekën Kombëtare të Prishtinës, përmbyllet ekspozita me titull “Hyjnesha në Fron”. Kjo ekspozitë kishte për qëllim promovimin e rolit të gruas në shoqëri në ruajtjen e trashëgimisë së paprekshme kulturore përmes artit dhe instalacioneve artistike,…

Details

Hapet ekspozita “Dhuna nuk fshehet mrena mureve”

Organizuar nga organizata joqeveritare “Kosova Women’s Network”, me datat 14 dhe 15 qershor në Prishtinë, do të hapet ekspozita me titull “ Dhuna nuk fshehet mrena mureve”. Kjo ekspozitë shpalosë disa prej tregimeve të vërteta të grave dhe burrave që kanë përjetuar dhunë në familje, të mbledhura nga Rrjeti i Grave të Kosovës. Gjithashtu, na…

Details

Prishtina do të shënoj ‘Ditën e Energjisë së Ripërtrishme’

Fondacioni ‘Balkan Green’,  për herë të parë në Kosovë në bashkëpunim me INDEP dhe institutin GAP  po shënojnë ‘Ditën e Energjisë së Ripërtrishme’. Me datën 14 qershor të këtij viti, organizatorët kanë paraparë një program të mbushur më aktivitete të shumta, duke filluar nga ora 9:30 në sheshin ‘Zahir Pajaziti’ në Prishtinë. Pjesë kryesore e…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore Kundër Punës së Fëmijëve’

Falë Organizatës Ndërkombëtare të Punës (ILO), ‘Dita Botërore Kundër Punës së Fëmijëve – 12 Qershor’, po shënohet që nga viti 2002. Shënimi i kësaj dite, kontribuon në përkrahjen e  fëmijëve, sepse në gjithë botën mbi 215 milionë djem dhe vajza punojnë, ndërsa 115 milionë prej tyre janë të ekspozuar ndaj forcave më të këqija të…

Details