Rikujtojmë vlerat e muzikës Jazz

“Dita Ndërkombëtare e Jazz-it” është një ditë e veçantë e cila në nivel ndërkombëtar shënohet çdo vit me datën 30 prill. Kjo ditë ka nisur të shënohet prej vitit 2012, me qëllim që të theksohet rëndësia e muzikës Jazz dhe ndikimit i saj në kulturat e ndryshme në botë. Në këtë ditë, organizohen koncerte dhe…

Details

Vallëzimi, një gjuhë universale

“Dita Botërore e Vallëzimit” shënohet çdo 29 prill, pasi që në këtë datë, të vitit 1727, kishte lindur veprimtari i baletit bashkëkohor, Zhan-Zhorzh Nover (1727-1810). UNESCO, në vitin 1982, e shpalli datën e sotme ‘Ditë të Vallëzimit’, me qëllim të promovimit të artit të vallëzimit dhe vlerësimit të traditave të kulturave të ndryshme. Në këtë…

Details

Të rejat javore në teknologji…

Përmbledhjen javore në teknologji, e fillojmë me të rejat nga Twitter, rrjet ky që nuk do të ketë më ‘ticket’ blu, pra profil të verifikuar. Ky lajm na erdhi pas vendimit të Elon Musk, për të ndryshuar sistemin e verifikimit të platformës. Twitter insiston në një pagesë mujore prej 8 dollarësh, për t’u abonuar në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me datën 29 prill, të vitit 1980, rock bendi Black Sabbath, filluan turneun e tyre të parë, pas largimit të anëtarit Ozzy Osbourne, që u zëvendësua nga vokalisti, Ronnie James Dio. – Në po këtë datë, të vitit 2007, rock bendi Arctic Monkeys, arritën që të qëndrojnë për 3 javë rresht, në top listën…

Details

Këngët premierë, në Radio KFOR

Muzika ka një rol të rëndësishëm në industrinë e kulturës dhe artit. Ajo është shumë e rëndësishme për zhvillimin e filmit, teatrit dhe artit vizual në gjithë botën dhe ajo është shumë e rëndësishme për njerëzimin në shumë mënyra. Ajo nxit emocionet dhe ndikon në gjendjen tonë shpirtërore, ndikon në shëndetin tonë emocional dhe fizik.…

Details

KFOR-i dhuron pajisje teknologjike në shkolla fillore në Sallagrazhdë, Semetisht dhe Nishor, Komuna e Suharekës

Sot (27.04.23), CIMIC-u (Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak) i KFOR-it, i dhuroi Shkollave Fillore në Sallagrazhdë, Semetisht dhe Nishor, Komuna e Suharekës, pajisje të ndryshme teknologjike. Në ceremoninë e dorëzimit të këtij donacioni, në emër të KFOR-it foli, Komandanti i Komandës Rajonale Perëndimore dhe Kontingjentit Italian, kolonel Mario BOZZI: “Nuk e dini se sa i lumtur jam sot,…

Details