Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë, të vitit 1992, rock bendi ‘Guns N’ Roses’, lansuan video klipin e këngës së tyre të famshme ‘November Rain’, në MTV. Ky video spot 9 minutësh, konsiderohet një nga video spotet më të shtrenjta në botë, që arrin vlerën 1.5 milion dollarë. – Me 6 Qershor, të vitit 1962, bendi The…

Details

Sot ‘Dita Ndërkombëtare e Luftës kundër Peshkimit të Paligjshëm, të Pa Raportuar dhe të Pa Rregulluar’

“Dita Ndërkombëtare e Luftës kundër Peshkimit të Paligjshëm, të Pa raportuar dhe të Pa rregulluar”, mbahet çdo vit më 5 qershor, e shënuar nga Kombet e Bashkuara. Objektivi kryesor i kësaj dite është të rrisë ndërgjegjësimin e publikut për rëndësinë e zhvillimit të qëndrueshëm të peshkimit. Kundër peshkimit të pa ligjshëm në Kosovë, është edhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 5 Qershor, të vitit 2004, këngëtarja Jennifer Lopez, u martua me këngëtarin Marc Anthony. Martesa e tyre zgjati 10 vjet dhe nga martesa e tyre ata kanë dy fëmijë binjak, Max dhe Emme. – Me 5 Qershor, të vitit 2016, katër anëtarët e grupit ‘ABBA’, performuan së bashku për herë…

Details

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve Viktima të Agresionit”

Fatkeqësisht fëmijët janë më të prekurit përgjatë luftërave dhe pasojave të tyre. Gjashtë shkeljet më të zakonshme të të drejtave të njeriut, të cilat bëhen gjatë luftërave dhe konflikteve, janë: rekrutimi dhe përdorimi i fëmijëve në luftë, vrasjet, dhuna seksuale, rrëmbimet, sulmet ndaj shkollave dhe spitaleve dhe pengimi i ndihmave humanitare. Asambleja e Përgjithshme e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 4 Qershor, të vitit 2002, këngëtarja 17 vjeçare, Avril Lavigne, lansoi albumin e saj të parë ‘Let Go’. Në këtë album ishin këngët e saj që u kthyen në hite ‘Im with you’, ‘Sk8ter Boi’ dhe ‘Complicated’. Albumi arriti në pozitën e parë në Kanada dhe ky album u shit në mbi 7…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme, 3 Qershor, të vitit 1970, bendi anglez ‘Deep Purple’, lansoi albumin e tyre të katërt me radhë, të titulluar ‘Deep Purple in Rock’. Me këtë album ata arritën të bëhen të suksesshëm në Amerikë dhe në Kanada. – Me 3 Qershor, të vitit 1995, këngëtari Bryan Adams, po kryesonte top…

Details

Fakte interesante

Shpesh njerëzit hasin në kuriozitete të rralla që gjinden në natyrë, ku disa nga to mbesin mister, ndërsa disa të tjera shpjegohen në mënyra të ndryshme, më shumë si fenomene. Në vijim Radio KFOR-i, ju sjell disa fakte interesante të cilat mund ti lexoni në vijim: – Mjalti mund të qëndrojë pa u prishur 3000…

Details