Të rinjtë mund ta ndërtojnë të ardhmen në mirëbesim

‘Platforma për Ndërtimin e Besimit në Kosovë’ (Kosovo Trustbuilding Champion) është vazhdim  i diskutimit për veprimet që duhet të ndërmerren për të ndërtuar një shoqëri më paqësore dhe më gjithëpërfshirëse si dhe për të promovuar një iniciativë të tillë në nivel lokal dhe në shoqëri civile. Qëllimi i kësaj Platforme është që institucionet të shfrytëzojnë…

Details

Webinar falas për fillestarët e Phtoshop-it

“Creative Hub” sot (13.02.20) nga ora 20:00 deri në ora 21:00, organizon një Webinar falas online, që ka të bëjë me të dhënat elementare për fillestarët e Photoshop-it. Pikërisht për këtë aktivitet Radio KFOR-i kontaktoi COO në “Creative Hub”, Ema Zeqiraj, e cila theksoi: “Ky Webinar është prezantim i Akademisë së Dizajnit Grafik, që ka…

Details

Nesër shënohet ‘Dita e Numrit π (Pi)’

Numri π daton prej kohërave shumë të lashta dhe Arkimeti është i pari, ai që zbuloi se ekziston një numër që i afrohet vlerës 3.14, 15, 19 e që ka rëndësi shumë të madhe në gjeometri, veçanërisht te llogaritja e syprinave të figurave. Ligjëruesi në Departamentin e Matematikës në Universitetin e Prishtinës, profesor Ramadan Limani,…

Details

Masa të reja për parandalimin e corona virusit

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e jashtëzakonshme të mbajtur dje (11.03.20) në orët e mbrëmjes, ka vendosur që në përputhje me vendimin e Organizatës Botërore të Shëndetësisë për të shpallur gjendje pandemie në nivel global në lidhje me koronavirusin, t’i ndërmarrë disa masa parandaluese, përfshirë edhe mbylljen e shkollave në të gjitha nivelet deri më…

Details

Gjilani në aksion për pastrimin e liqenit të Livoçit

Komuna e Gjilanit ka njoftuar se në kuadër të projektit “Duane Liqenin Tuaj”, këtë të shtunë (14 mars), nga ora 10:00, do të bëhet pastrimi i hapësirës së liqenit të Livoçit. Në këtë aksion do të marrin pjesë përfaqësues të shumtë nga sektori i arsimit, shëndetësisë, institucioneve të ndryshme në nivelin lokal, me qëllimin e…

Details

Në Prishtinë do të mbahet ‘Panairi i edukimit’

Nëse jeni të interesuar të studioni në Evropë ose Amerikë, me 12 Mars nga ora 14:00, në Hotel Sirius në Prishtinë, do të mbahet ‘Panairi i Edukimit’. Në këtë panair do të keni mundësi të mësoni për programet, kriteret, kostot dhe datat e aplikimit në universitetet më të mëdha në Evropë dhe Amerikë, thane kështu…

Details

‘VentureUP’ bën thirrje për aplikim për Programin e Inkubimit të Startup-eve

Qendra e Ndërmarrësisë dhe Inovacionit në Universitetin e Prishtinës “VentureUP” ka hapur thirrjen për ‘Programin e Inkubimit të Startup-eve’, në partneritet me Universitetin e Prishtinës si dhe mbështetur nga “Europian Union Kosovo”. Organizatorët kanë bërë të ditur se përveç trajnimeve të specializuara, të përzgjedhurit do të përfitojnë edhe hapësirë pune, llaptop, mentorim dhe mbështetje financiare…

Details

Punëtori për nder të ditës ndërkombëtare të grave

Për nder të ditës ndërkombëtare të grave, sot (11 shkurt) nga ora 18:00, në organizatën 7 Arte, në Mitrovicë, Aleanca Franceze në bashkëpunim me Gaia dhe Institutin Francez, për herë të parë në Kosovë prezantojnë serialin e animuar “Culottées / Brazen” nga Pénélope Bagieu. Përmes këtij seriali do të tregohet jeta e 10 grave me…

Details