Gjakova nesër hapë ‘Panairi Veror 2019’

Organizuar nga Help Kosovo në bashkëpunim me Organizatën Gjermane “Help – Hilfe zur Selbsthilfe” dhe Odën Ekonomike e Kosovës, në kuadër të promovimit dhe mbështetjes së prodhuesve vendor, për herë të parë në shëtitoren e Lumit Krena, më 11 qershor, nga ora 10:00-16:00, do të mbahet “Panairi Veror”. Për qëllimin konkret të këtij Panairi, Radio…

Details

Koncert solistik me të ftuar special në Ferizaj

Qyteti i Ferizajt ka organizuar sonte (10.06.19) një koncert me tinguj të muzikës klasike dhe me surpriza të shumta. ‘Qendra e Kulturës’ se këtij  qyteti në bashkëpunim me teatrin e qytetit ‘ Adriana Abdullahu’, do të sjellin koncertin solistik ku do të paraqiten artistë të shumë të muzikës klasike. Koncerti do të filloj sonte nga…

Details

‘Metal United World Wide’ sivjet me kauzë humanitare dhe shumë risi të tjera

Në studion e Radio KFOR-it, sot (10 qershor), në emisionin e pasdites “Macchiato Lounge”, te moderatorja Pranvera Behrami, të ftuar ishin tre rokerët e mirënjohur të skenës kosovare,  kitaristi dhe  vokalisti i grupit muzikor  “Land of confusion”, Elod Bajrami, zyrtari për media për koncertin “MUWW”, Fatos Dobroshi si dhe nikoqiri i festivalit botëror “MUWW”,  Artan…

Details

Shkenca, përmes syve të fëmijëve

Shkolla fillore ‘International Learning Group’ në Prishtinë sot (10.06.19), nga ora 13:20 ka organizuar në ambientet e kësaj shkolle ‘Panairin e Shkencës’ për të gjithë nxënësit që ndjekin mësimet në këtë shkollë. Nxënësit nga klasa e 5-të deri në klasën e 7-të përmes kreativitetit dhe njohurive të tyre kanë paraqitur punimet e tyre në fushën…

Details

Sot fillon ‘Leximi i feminizmit për 99%’

Programi Universitar për Studime dhe Hulumtime Gjinore organizon ‘Shkollën e 5-të Verore Studime Krahasuese mbi Gjininë dhe Seksualitetin’, me temën ‘Lexim i Feminizmit për 99% – Pabarazia, Avokimi, Privilegji’. Kjo ngjarje mbahet nga data 10 deri më 18 qershor, ku ftohen të gjithë, si hulumtues, artist, aktivist, student dhe të interesuarit, që me anë të…

Details

Vizita shtëpiake për familje me qasje të kufizuar në shërbime shëndetësore

Fondacioni humanitar ‘Action for Mothers and Children’, përgjatë muajit maj ka filluar partneritetin me organizatën ndërkombëtare UNICEF – programi në Kosovë, për të ofruar vizita në shtëpi të cilat janë pjesë e programit që dërgon shërbime shëndetësore në shtëpi për familje me qasje të kufizuar në shërbime shëndetësore. Programi në fjalë siguron këshillim mbi çështjet…

Details

‘Doku.Tech’ këtë vikend do të bashkoj talentët e teknologjisë

‘Doku.Tech’ është një ngjarje vjetore që pritet të bashkoj individë dhe talentë të teknologjisë me krijuesit e ardhshëm të nivelit të lartë ndërkombëtar, drejtues dhe mendimtarë. Nesër dhe pasnesër (8 dhe 9 qershor), në Termokiss në Prishtinë ‘Doku.Tech 2019’,  sjell një përzgjedhje të larmishme të folësve, njerëz nga e gjithë bota, me aftësi për të…

Details

Në Prishtinë po mbahet ‘Panairi i Vetëpunësimit 2019’

Organizuar nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale (MPMS) në bashkëpunim me Programin e Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP), sot (07.06.19) në Prishtinë, është hapur ‘Panairi i Vetëpunësimit 2019’, në të cilin po marrin pjesë mbi 100 biznese të reja nga Kosova. Siç pohuan përfaqësuesit nga Ministria përkatëse, një organizim i tillë, i shërben…

Details

Teatri Dodona sjell shfaqjen “Princeshat dhe Dragoi”

Këtë të shtunë (8 qershori) teatri “Dodona”, do të sjell shfaqjen me kukulla për fëmijë “Princeshat Dhe Dragoi”, e cila vjen në dy termine, nga ora 12:00 dhe 13:00. Lidhur me këtë shfaqje Radio KFOR-i kontaktoi me menaxherin e teatrit “Dodona”, Valdet Rama i cili tregoi që shfaqja në fjalë, do të jepet në këtë…

Details