Një qëndrim pozitiv përmirëson shëndetin tuaj mendor

Një pikëpamje pozitive e gjërave të përditshme nuk mund të parandalojë të gjitha rreziqet e shëndetit mendor, mirëpo mund të zvogëlojë rrezikun tuaj për të zhvilluar depresion dhe ankth. Një arsye për këtë është se duke u përqëndruar në gjërat e mira që ndodhin për rreth jush, ju natyrisht harxhoni më pak kohë duke u…

Details

Publikohet vendimi dhe udhëzuesi për vlerësimin e nxënësve gjatë mësimit në distancë

Ministrja për Arsim në largim znj. Hykmete Bajrami, përmes një postimi në llogarinë e saj në Facebook, (25 prill), ka bërë të ditur se, Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) nxori një vendim për “Procedurat e realizimit të vlerësimit të nxënësve gjatë mësimit në distancë”, në të gjitha nivelet e arsimit parauniversitar. Po…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 27 Prill të vitit 2003 Madonna ishte në pozitën e parë në top listën e albumve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar me albumin ‘American Life’, që ishte edhe albumi I 8-të i këngëtares. Në vitin 2016 Beyoncé mbajti turneun e saj të parë solo në Amerikë. Në këtë turne ajo këndoi këngët…

Details

Kujdesuni për mjedisin, duke ndryshuar praktikat e blerjeve

Koha e përdorimit të një qeseje të plastikës është vetëm 30 minuta. Por, dëmet që një e tillë ia shkakton mjedisit, janë të pariparueshme për qindra vite. Sipas studimeve që janë bërë së fundmi, duhen 500 vite për t’u dekompozuar një qese plastike, shumica prej të cilave përfundojnë në dete, ku po ndikojnë në zhdukjen…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale”

“Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale” shënohet çdo 26 Prill, duke synuar rritjen e ndërgjegjësimit dhe kuptimin e njerëzve për pronësinë intelektuale. Organizata Botërore e Pronësisë Intelektuale (WIPO) punon çdo vit së bashku me agjenci të ndryshme qeveritare, organizata joqeveritare, grupe të komuniteteve dhe individë të ndryshëm, për të promovuar “Ditën Botërore të Pronësisë Intelektuale”. Ata…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme, 26 Prill të vitit 1980, rock bendi amerikan ‘Blondie’ ishin në pozitën e parë në top listën e këngëve më të mira në Amerikë dhe Angli me singlin e tyre ‘Call Me’, që ishte edhe kolonë zanore në filmin ku luan e Richard Gere ‘American Gigolo’. Kjo këngë u bë…

Details

Roli i mediave dhe promovimi i personave që fëmijët ‘duhet’ t’i ndjekin si model në jetë

Ndikimi i mediave në zhvillimin psikologjik të fëmijëve është i rëndësishëm. Prindërit duhet të jenë të kujdesshëm gjatë ekspozimit të fëmijëve të tyre ndaj mediave duke përfshirë muzikën, video-lojërat dhe internetin në përgjithësi. Mediat promovojnë artistë, të rinj të famshëm, trende të reja botërore, lajme këto të cilat jo gjithmonë kanë ndikim të mire tek…

Details

Artistë të njohur kanë nga një mesazh për të gjithë dëgjuesit e Radio KFOR-it

Artistë dhe personalitete të ndryshme të njohur, i janë bashkuar fushatës ‘#rriNshpi’, mirëpo kësaj radhe përmes Radio KFOR-it, kanë bërë thirrje tek të gjithë qytetarët dhe tek të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë, që të qëndrojnë në shtëpi dhe të respektojnë maksimalisht të gjitha rekomandimet e organizatave shëndetësore, në lidhje me pandeminë ‘Covid –…

Details