Përqafoni fëmijët tuaj me dashuri, sot e përherë

‘Dita Globale e Përqafimit të Fëmijëve Tuaj’, është një ngjarje që kujton rëndësinë e përqafimit dhe dashurisë ndaj fëmijëve tanë. Kjo ditë çdo vit festohet në datën 17 korrik dhe është një mundësi e mirë për të shprehur kujdesin dhe mbështetjen tonë të pafundme, për fëmijët tanë. Përqafimi është një shenjë e afërsisë emocionale dhe…

Details

Inovacionet teknologjike nuk kanë të ndalur

Viti 2023, pritet të ketë shumë inovacione teknologjike që do të ndryshojnë mënyrën si jetojmë, punojmë dhe komunikojmë. Radio KFOR-i ju sjellë disa nga inovacionet teknologjike që pritet të hyjnë në funksion këtë vit: 5G dhe teknologjia e rrjetave të larta të shpejtësisë Koncepti i Internetit të Gjërave (IoT): Përdorimi i IoT do të zgjerohet…

Details

E ardhmja është në duart e rinisë

Qysh nga viti 2014, me vendim të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, 15 korriku është shpallur si “Ditë Botërore e Aftësimit të të Rinjve”, një ditë që vë në pah rëndësinë e aftësimit të rinisë, për t’ju ofruar atyre mundësi zgjedhjeje, trajnime dhe aftësime të ndryshme, mision ky që kërkon përfshirjen e institucioneve…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje… – Më 15 korrik, të vitit 1972, Elton John filloi një garë pesë javore, duke qëndruar në vendin e parë, në tabelën e albumeve amerikane, me albumin e tij të pestë “Honky Chateau”. Albumi u titullua sipas kështjellës franceze, të shekullit të 18-të, ku edhe u incizua…

Details

Këngët e reja këtë javë në K4

Radio KFOR vazhdon të sjellë tek ju hitet më të reja nga tregu ndërkombëtar. Këngët më të reja i dëgjoni pikërisht në Radio KFOR, e disa nga ato janë: 3LAU – Happy   Sad Charlotte Cardin – Jim Carrey Emotional Oranges & ZHU – Not Like This Fireboy DML – Yawa Jason Derulo – Glad U…

Details

Sot festohet për shijen e qebapëve

‘Dita Botërore e Qebapëve’, është një ngjarje e dedikuar për të festuar një nga mrekullitë e kuzhinës tradicionale – qebapin. Kjo ditë shënohet çdo vit me datën 14 korrik dhe është një rast për të shijuar dhe përkujtuar shijen autentike dhe aromën e kësaj pjate të shijshme. Qebapi është një pjatë tradicionale e përgatitur me…

Details