Filmat premierë të javës së ardhshme

Të shumtë dhe mjaft interesant do të jenë edhe filmat që publikohen gjatë javës që vjen. Në listën e mëposhtme, mund të kuptoni titujt e tyre dhe kur konkretisht do të publikohen ata:   Filmi ‘Rebellion’ – Data e publikimit: 24 prill Filmi ‘The Tank’ – Data e publikimit: 25 prill Filmi ‘Going Nowhere’ –…

Details

Të reflektojmë mbi rëndësinë e Nënës Tokë

‘Dita Ndërkombëtare e Nënës Tokë’ shënohet çdo vit me datën 22 prill, për të ndërgjegjësuar njerëzit mbi rëndësinë e mbrojtjes së mjedisit dhe të natyrës. Kjo ditë, është një përkujtim i marrëveshjes së arritur në Konferencën e Kombeve të Bashkuara mbi Mjedisin dhe Zhvillimin në Rio de Janeiro në vitin 1992. Sot, ne reflektojmë se…

Details

Të rejat javore në teknologji

Java që po e lëmë pas, ka pasur ‘agjendë’ të ngjeshur sa i përket teknologjisë. TikTok as këtë javë nuk ka gjetur qetësi. Ligjvënësit në shtetin amerikan të Montanës, kanë dhënë miratimin përfundimtar për një projektligj që ndalon TikTok-un në pajisjet personale. Projektligji, u miratua me një votim, me 54 pro dhe 43 kundër. Projektligji…

Details

Këngët premier në Radio KFOR

Se muzika shëron shpirtin, kjo është e vërtetuar edhe shkencërisht. Hulumtimet kanë treguar se muzika mund t’i stimulojë valët e trurit dhe se ritmet e muzikës, mund të na sjellin përqëndrim edhe më të fortë. E zhanre të ndryshme të muzikës, mund të dëgjoni gjithmonë në valët e juaja të Radio KFOR-it dhe këtë të…

Details

Kreativiteti dhe inovacioni njerëzor, pasuri e vërtetë e kombeve

Kombet e Bashkuara kanë caktuar datën 21 prill, si ‘Ditë Botërore të Kreativitetit dhe Inovacionit’, për të rritur ndërgjegjësimin për rolin e kreativitetit dhe inovacionit në të gjitha aspektet e zhvillimit njerëzor. Në këtë ditë, ftohen të gjithë që të përqafojë idenë se inovacioni është thelbësor për shfrytëzimin e potencialit ekonomik të kombeve. Inovacioni, kreativiteti…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 21 prill, të vitit 2016, në moshën 57 vjeçare, ndërroi jetë këngëtari i famshëm, Prince. Sipas raportit zyrtar të mjekëve, vdekja ishte shkaktuar nga mbi doza e medikamenteve qetësuese. Ai arriti kulmin e famës në vitet e 80-ta me albumet e tij ‘1999’, pastaj ‘Purple Rain’ dhe Sign O’ the Times’. – Në…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Gjuhës Kineze’

Çdo vit “Dita Botërore e Gjuhës Kineze”, shënohet me datën 20 prill, e themeluar nga Organizata e Kombeve të Bashkuara për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (UNESCO) për të promovuar përdorimin e gjuhës kineze dhe kulturës në të gjithë botën si dhe për të festuar pasurinë dhe diversitetin e gjuhës kineze. 20 prilli, u zgjodh si…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me datën 20 prill, të vitit 2018, në moshën 28 vjeçare, ndërroi jetë DJ i famshëm suedez, Avicii. Ai është i njohur për super hitet ‘Wake me Up’, ‘Waiting for love’, ‘Heaven’ dhe ‘The Nights’. – Në këtë datë, të vitit 1957, këngëtari Elvis Presley, qëndroi për 8 javë rresht në pozitën e parë…

Details