Manifesta 14 Prishtina 2022 hap programin final të saj

Sot, në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, u bë shpalosja e kornizës konceptuale të bienales normade e cila do të hapet më 22 korrik të këtij viti. Me këtë rast, Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama ndër të tjera theksoi: “Ky edicion i Manifestës do të inkuadrojë rreth 22 hapësira dhe objekte publike, të cilat hapësira do…

Details

Gjendja aktuale me Covid-19 në Kosovë

Gjendja me Covid-19 në Kosovë po konsiderohet si stabile nga organet relevante dhe numri i të infektuarve ka rënë dukshëm krahasuar me muajt paraprak. Ministria e Shëndetësisë, sipas të dhënave nga ‘Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës’, informon se gjatë 24 orëve të fundit janë dhënë 13 doza të vaksinës kundër COVID-19, derisa janë…

Details

NË KËTË DATË, NË MUZIKË VEÇOJMË KËTO NGJARJE…

Me 5 Prill të viti 2019 doli në kinema dokumentari mbi jetën e Aretha Franklin, ‘Amazing Grace`. 5 Prill të vitit 1994 Kurt Cobain bëri vetëvrasje duke qëlluar veten në kokë në shtëpinë e tij në Seattle. Trupi i Cobain nuk u zbulua deri më 8 prill, nga një elektricist që kishte mbërritur për të…

Details

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjes”

Ndërgjegjja i ndalon njerëzit të kryejnë krime kundër të tjerëve, prandaj Organizata e Kombeve të Bashkuara, më 19 korrik të vitit 2019, vendosi që data e sotme 5 prilli, të shënoj “Ditën Ndërkombëtare të Ndërgjegjes”. Vlerat thelbësore që qëndrojnë në themel të kësaj dite, përfshijnë paqen, tolerancën, mirëkuptimin, solidaritetin dhe përfshirjen, prandaj edhe udhëheqësit globalë…

Details

Së bashku për veprim ndaj minave!

Shërbimi i Kombeve të Bashkuara për Veprimin ndaj Minave (UNMAS), edhe këtë vit, në ‘Ditën Botërore të Vetëdijesimit ndaj Minave’ e cila shënohet sot (04.04.22), ka për qëllim edukimin dhe shmangien e të rënit viktimë e mjeteve shpërthyese. Rreziqet shpërthyese vrasin dhe plagosin njerëz çdo ditë, pengojnë zhvillimin social dhe ekonomik dhe përfaqësojnë një pengesë…

Details

Në ‘Ditën Ndërkombëtare të Romëve’ organizohet fushata ‘Edit-a-thona’

Më datën 8 prill, në hapësirat e ‘Prishtina Hacerspace’ organizohet fushata ‘Edit-a-thonë’, një ngjarje që përfshin anëtarë të komunitetit rom, të cilët shkruajnë dhe përmirësojnë artikuj mbi komunitetin rom, identitetin, historinë dhe kulturën e tyre, për të luftuar barrierat e paragjykimit dhe diskriminimit me të cilët ky komunitet përballet. Kjo fushatë  ‘Edit-a-thona’, e organizuar nga…

Details

Kujdes nga minat!

Drejtoresha Vendore në ‘Norwegian People’s Aid Kosovo’ (Ndihma e Popullit Norvegjez) Departamenti për Veprim ndaj Minave dhe Çarmatim, Vanja Sikirica, në një intervistë dhënë Radio KFOR-it, tregoi se cili është roli dhe qëllimi i ‘Norwegian People’s Aid’ në Kosovë: “Objektivi i ‘Norwegian People’s Aid’ (NPA) në Kosovë është të sigurojë që rreziku nga mbetjet e…

Details