Të rinjtë diskutojnë për paqen, edukimin joformal dhe qytetarinë aktive

Në kuadër të projektit” Krejt Ka Pak III”, sonte (14.12.2018) në Termokiss, do të mbahet aktivitetti  “World Café”, ku do të shfaqet filmi i shkurtër “Imaginatorium”. Siç na njoftoi, Eljesa Beka nga Termokiss, “World Café”-të janë diskutime të strukturuara, që mbahen në tavolina të ndryshme, ku secila ka tema të caktuara, përfshirë, paqen, edukimin joformal, vullnetarizmin…

Details

Gjaku është jetë, dhuro dhe ndihmo!

Më 18 dhjetor (e martë), Forumi për Inciativë Qytetare dhe Organizata Për Familjet në nevoj, organizojnë aktivitetin e dhurimit vullnetar të gjakut. Me këtë rast ftohen të gjithë të interesuarit që dëshirojnë që të dhurojnë gjak se këtë mund ta bëjnë ditën e martë, në zyrat e Forumit për Iniciativë Qytetare, duke filluar nga ora…

Details

Mbahet finalja e turneut “Kosova Open 2018”

Organizata Iniciativa për Progres – INPO, organizon finalen e debatit “Kosova Open 2018” e cila organizohet në kuadër të koalicionit të organizatave jo-qeveritare “Java Kundër Korrupsionit 2018”. Ky aktivitet mbahet sot (14.12.18), në Kino Armata, në Prishtinë duke filluar nga ora 10:00. Paraprakisht, përgjatë datave 8 dhe 9 dhjetor të rinjtë nga e gjithë Kosova,…

Details

Dokumentari që na rikthen prapa në kohë

Sonte (14.12.18), në ora 19:00, do të jepet premiera e dokumentarit  “N’AGIM”, nga Malbora Krajku, që mbahet në Doku Kino, në Prizren. Ky dokumentar paraqet video dhe fotografi, të marra nga arkiva, që i përkasin një periudhe të ndritshme kulturore të Prizrenit, përmes tregimeve personale të disa prej ish-anëtarëve të shoqërisë “Agimi”, të cilët shpalosin…

Details

Vazhdojnë aktivitetet e “Super-Vullnetarëve”

Organizata Kosovare për Talent dhe Arsim – TOKA, nga data 14 dhjetor e deri më 16 dhjetor, organizon aktivitetin e radhës të “Super-Vullnetarëve”, me 40 të rinj nga Hani i Elezit,  të cilët do të mbajnë aktivitete të ndryshme edukative në shkollën e mesme “Dardania” në Hanin e Elezit. Po ashtu,  këta të rinj do…

Details

Mediat dhe aktivizmi për të drejtat e grave

Përmes diskutimit “Mediat dhe aktivizmi për të drejtat e grave”,  Qendra Kosovare për Studime Gjinore, fton të interesuarit që të bëhen pjesë e këtij paneli, që mbahet sot (13.12.2018), nga ora 16:00 në Tartine Deli, në Prishtinë. Panelistë në këtë diskutim do të jenë:  Vullnet Krasniqi, Dafina Halili, Adelina T Berisha, kurse moderimi i kësaj ngjarjeje…

Details

Punëtori Programimi për rininë

Qendra ‘Termokiss’ vazhdon të jetë vend takim i të rinjve në shumë dimensione të jetës, me të vetmin qëllim, inkurajimin e rinisë dhe dhënien e hapsirës së nevojshme që ju nevojitet atyre Kësisoj, në këtë qendër, po vazhdojnë Punëtoritë e Programimit, të cilat shërbejnë për aftësim e të gjithë atyre që kanë kureshtje rreth programimit,…

Details

Personat më të veçantë, pjesëmarrës në sfilatë të veçantë

Me moton “E bukura fillon me ne”, ditë më parë në Prishtinë, u mbajtë një sfilatë shumë më e këndshme se sfilatat e rëndomta, meqenëse protagonistët e kësaj ngjarjeje ishin personat që ofrojnë shumë dashuri, pavarësisht aftësive të kufizuara që kanë. Ambasadorja e Vullnetit të Mirë, Elvana Shala, ishte autore e kësaj ngjarjeje të veçantë,…

Details

Nuk të duhet? Dhuroja atyre që e kanë ftohtë

Megjithë bardhësinë që ofron dimri, është i ftohti që e karakterizon këtë stinë e që për shumë njerëz kjo stinë kalohet me shumë vështirësi, në mungesë të kushteve elementare për jetesë, përfshirë veshmbathjet dhe të ngrohtit. Të motivuar nga nismat nëpër qytete të Kosovës dhe më gjerë, studentët e Fakultetit të Medias dhe Komunikimit në…

Details

Teatri ‘Adriana’ organizon koncert për fëmijë

Organizata joqeveritare “Iniciativa për Progres – INPO”, sot (12.12.18) organizon një koncert, me qëllim të mikpritjes së fëmijëve të riatdhesuar si dhe promovimit të sjelljes sociale në shoqëri për një jetë me dinjitet dhe të barabartë për të gjithë. Organizata në fjalë fton të gjithë ata që do ta përcjellin koncertin,  të sjellin dhurata (diçka…

Details